« Skijanje
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
UNATOČ OPERACIJI

Ivica odlučan: Ne odustajem od borbe za naslov

"U prvih tjedan dana moram sačuvati mišić i ostati u dobroj fizičkoj kondijciji. Najrealnije je za očekivati da se vratim u Kranjskoj gori", rekao je najbolji svjetski skijaš

Fotografija vijesti
Više o

Ivica Kostelić

,

Svjetski skijaški kup

,

kristalni Globus

„Ne odustajem od borbe za obranu velikog Kristalnog globusa", rekao je danas po povratku iz Basela najbolji svjetski skijaš Ivica Kostelić, prenosi Hina.

Kosteliću je odstranjen komadić puknutog medijalnog meniska desnog koljena koji je stvarao bolove i onemogućavao punu ekstenziju koljena, a rehabilitaciju će pod nadzorom dr. Božidara Egića nastaviti u Daruvarskim toplicama.

"U prvih tjedan dana moram sačuvati mišić i ostati u dobroj fizičkoj kondijciji. Najrealnije je za očekivati da se vratim u Kranjskoj gori. Propuštanje idućih utrka je veliki gubitak, ali u slalomu još uvijek imam solidnu zalihu i ako budem u dobroj formi u Kranjskoj gori, mislim da je sve moguće. Najveći mi je motiv obrana Kristalnog globusa u slalomu, a kroz to se dolazi i do velikog Kristalnog globusa", rekao je Kostelić.

Kostelić je ozlijedio menisk desnog koljena tijekom spustaškog dijela nedjeljne super-kombinacije u Krasnajoj Poljani u kojoj je pobijedio i osvojio mali Kristalni globus u toj disciplini, te povećao vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Trenutačno je Kostelić vodeći u Svjetskom kupu sa 1043 boda, 70 više od drugog Švicarca Beata Feuza, te 218 od trećeg Austrijanca Marcela Hirschera. U redoslijedu slaloma Kostelić je vodeći sa 595 bodova, drugi je Hirscher sa 460, a treći Talijan Cristian Deville sa 370.

Zbog ove ozljede Kostelić će propustiti utrke veleslaloma i slaloma u Banskom ovoga vikenda, paralelni slalom u Moskvi u utorak, dva superveleslaloma i veleslalom u Crans-Montani sljedećeg vikenda, te dva superveleslaloma i spust u Kvitfjellu početkom ožujka.

15.02.2012. 19:58:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh