« Skijanje
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
hoće li se vratiti?

Ivica Kostelić uspješno operiran

Zahvat je trajao oko pola sata i uspješno je atroskopski odstranjen dio prednjeg roga medijalnog meniska - rehabilitacija će biti kvalitetna

(Getty Images)
Više o

skijanje

,

Ivica Kostelić

,

operacija meniska

Naš najbolji skijaš Ivica Kostelić uspješno je operiran u nedjelju ujutro u Bruderholz klinici u Baselu i očekuje se da bi se na skijaške staze, ako oporavak bude tekao bez problema, mogao vratiti u siječnju, priopćeno je iz Hrvatskog skijaškog saveza.

Operacija je trajala oko pola sata i uspješno je atroskopski odstranjen dio prednjeg roga medijalnog meniska. Profesori Claud Muller i Werner Muller su vrlo zadovoljni tijekom operacije i naročito stanjem ostalog dijela koljena i to ligamenata, meniska koji je prije šivan i hrskavice, tako da prema njihovom mišljenju to daje dobru garanciju za kvalitetnu rehabilitaciju i uspješno vrhunsko skijanje idućih 4 do 5 godina.

Ivica se sutra vraća u Zagreb, a u utorak će se uputiti kod doktora Egića u Daruvarske toplice na rehabilitaciju. Doktor Egić će istovremeno s Ivicom raditi i preventivni tretman za leđa. Ovisno o tijeku rehabilitacije očekuje se da će Ivica lagano početi trčati za tjedan dana, a prvi povratak na snijeg se očekuje oko Božića. Točan će točan datum povratka na zahtjevne treninge i utrke Svjetskog kupa sačekati i u mnogome ovisiti upravo o rehabilitaciji, a za očekivati je da će to biti početkom siječnja, dodaje se u priopćenju Hrvatskog skijaškog saveza. (hina/metro-portal)

13.12.2009. 13:23:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh