« Skijanje
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
SVJETSKI KUP

Ivica Kostelić peti u slalomu u Alta Badiji

Ivica Kostelić je nakon prve vožnje bio drugi, no tek 20. rezultatom druge vožnje zauzeo je ukupno peto mjesto u slalomu u Alta Badiji

Fotografija vijesti
Više o

skijanje

,

Ivica Kostelić

,

slalom

,

Alta Badija

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je peto mjesto u drugom slalomu sezone Svjetskog kupa održanom danas u Alta Badiji, javlja Hina.

Aktualni pobjednik Svjetskog kupa i vlasnik slalomskog Kristalnog globusa nakon prve vožnje je bio drugi, no tek 20. rezultatom druge vožnje zauzeo je ukupno peto mjesto.

Pobjeda je pripala Austrijancu Marcelu Hirscheru koji je bio vodeći i nakon prve vožnje, drugo mjesto osvojio je Talijan Giuliano Razzoli sa 56 stotinki sekunde zaostatka, dok je treće mjesto pripalo Nijemcu Felixu Neuretheru sa 60 stotinki sekunde minusa. Ispred Ivice ugurao se i Šveđanin Andre Myhrer. Drugi hrvatski predstavnik u današnjem slalomu, Dalibor Šamšal osvojivši 53. mjesto ostao je bez nastupa u drugoj vožnji.

Iduća utrka je već u srijedu u Flachau gdje je na rasporedu noćni slalom.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Hirscher sa 425 bodova, na drugom mjestu je Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 416 bodova, dok je treći Amerikanac Ted Ligety sa 359 bodova. Kostelić je na devetom mjestu sa 229 bodova, a Natko Zrnčić Dim sa pet bodova drži 101. mjesto.

U poretku slalomaša vodstvo je preuzeo Hirscher sa 160 bodova, 15 više od Kostelića, dok je treći Talijan Cristian DeVille sa 120 bodova.

19.12.2011. 15:53:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh