« Skijanje
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
VAL D'ISERE

Ivica Kostelić 18. u slalomu

Velika greška u gornjem dijelu staze spriječila ga je u ostvarenju boljeg plasmana

Prvi dio druge vožnje bio je zahtjevan ...
Prvi dio druge vožnje bio je zahtjevan ... (Getty Images)
Više o

Ivica Kostelić

,

slalom

,

Val d'Isere

,

Svjetski kup

,

ukupan poredak

Austrijski skijaš Marcel Hirscher pobijedio je u današnjem slalomu Svjetskog kupa u Val d'Isereu, dok je Ivica Kostelić završio na 18. mjestu (+3,02).

Drugi je bio Austrijanac Benjamin Raich (+0,31), a treće mjesto osvojio je Francuz Steve Missillier (+0,56).

Kostelić je nakon prve vožnje bio na 10. mjestu sa podnošljivim zaostakom od 69 stotinki za tada vodećim Moelggom. No, u drugom laufu je napravio veliku grešku u gornjem dijelu staze i umalo je promašio vrata. No, uspio se je izvući i završiti utrku, ali je izgubio puno vremena.

"Sada se treba koncentrirati na sljedeće utrke koje dolaze. Sezona je duga i bit će vremena za popravak. S prvom vožnjom nisam nezadovoljan, ali greška u drugoj se nije smjela dogoditi. Ipak, mogu reći da nije loše skupljati bodove u svim disciplinama i to je sigurno odličan rezultat dosadašnjeg dijela sezone", kazao je Kostelić.

Preostala dva hrvatska predstavnika nisu izborila drugu vožnju. Dalibor Šamšal nije završio utrku, a Natko Zrnčić Dim je zauzeo 47. mjesto.

Već u prvoj vožnji iz utrke su ispala velika slalomska imena kao što su Francuzi Jean Baptiste Grange i Julien Lizeroux, Austrijanci Reinfred Herbst i Manfred Pranger, te Talijan Giuliano Razzoli.

U ukupnom poretku vodi Svindal sa 236 bodova, a Kostelić je na 9. mjestu sa 155 bodova. (hina/metro-portal)

12.12.2010. 16:10:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh