« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
PREDSJEDNIŠTVO ODLUČILO

Ivica Đikić novi glavni urednik Novosti

Srpsko narodno vijeće navodi da o promjenama u uredništvu već duže razmišlja, te da smjena Rade Dragojevića nema veze s ''Oba su pala''

Ivica Đikić
Ivica Đikić (korzo.net)
Više o

Milorad Pupovac

,

Ivica Đikić

,

Novosti

,

Srpsko narodno vijeće

,

Rade Dragojević

Dosadašnji glavni i odgovorni urednik tjednika "Novosti" Rade Dragojević obavljat će dužnost odgovornog urednika, a Ivica Đikić, bivši urednik i sadašnji novinar "Novog lista", obavljat će dužnost glavnog urednika, odlučilo je predsjedništvo Srpskoga narodnog vijeća (SNV) koje je na današnjoj sjednici donijelo niz odluka koje se tiču unaprjeđenja kadrovskog i programskog kapaciteta samostalnoga tjednika "Novosti".

"Unatoč nastojanjima da se ta odluka protumači drukčije, predsjedništvo SNV-a obavještava javnost da njegove odluke u vezi sa sastavom uredništva i raspodjelom dužnosti urednika nisu ni u kakvoj neposrednoj vezi s raspravama i događajima koje je izazvala naslovna stranica 'Novosti' od prije tri, odnosno dva tjedna", kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik SNV-a Milorad Pupovac.

"Kao izdavač, SNV je odgovoran za izdavačku politiku i sukladno tome već duže vrijeme razmatra mogućnosti unaprjeđenja uređivačke politike tjednika 'Novosti'. Svaki pokušaj interpretacije takve odluke predsjedništva kao posljedice utjecaja bilo okolnosti, bilo aktera posljednjih reakcija na pisanje 'Novosti' smatramo neupućenim ili nedobronamjernim", ističe SNV.

>> Josipović: Nisam utjecao na smjenu Rade Dragojevića

Predsjedništvo SNV-a izražava zadovoljstvo činjenicom što će uredništvo "Novosti" biti znatno ojačano dolaskom Ivice Đikića i uvjereno je da će vrlo brzo postati jasno kako njegov dolazak treba gledati u funkciji daljnjeg jačanja i afirmacije onoga što je do sada postignuto uređivačkom politikom samostalnog srpskog tjednika "Novosti", stoji na kraju priopćenja.

Tjednik Novosti je nakon nedavnog pada dvaju MIG-va objavio naslovnicu s fotografijama dvaju hrvatskih "migova" s nacionalnim obilježjem i naslovom "Obadva, obadva su pala!", što je izazvalo mnogobrojne žestoke reakcije hrvatske javnosti, a redakcija je prijavila prijetnje. List je nakon toga ponovio tu naslovnu stranicu. (hina/metro-portal)

22.10.2010. 19:38:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh