« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
VATIKAN

Ivan Pavao II. će 1. svibnja biti proglašen blaženim

Kongregacijski kardinali i biskupi potvrdili su kao Pavlovo čudo ozdravljenje francuske časne sestre Marie Simon-Pierre (44) koja je bolovala od Parkinsonove bolesti

Više o

Vatikan

,

beatifikacija

,

Papa Ivan Pavao II.

,

čudo

Ivan Pavao II. bit će proglašen blaženim 1. svibnja, pošto je papa Benedikt XVI. u petak prihvatio dekret o čudu koje se pripisuje njegovu prethodniku, objavljeno je u Vatikanu, a prenosi Hina. Time je završio postupak koji prethodi samu činu proglašenja blaženim. Obredom beatifikacije u bazilici sv. Petra 1. svibnja predsjedat će papa Benedikt XVI., objavio je vatikanski glasnogovornik Federico Lombardi. Kongregacija za kauzu svetaca u utorak je jednoglasno potvrdila čudo, što je bio preduvjet proglašenja blaženim, a Vatikan je u četvrtak objavio da su pripreme za beatifikaciju pape Ivana Pavla II. u završnici.

Kongregacijski kardinali i biskupi potvrdili su kao čudo ozdravljenje francuske časne sestre Marie Simon-Pierre (44), koja je bolovala od Parkinsonove bolesti, a zazivala je papu Wojtylu za ozdravljenje. Dekret o herojskoj krjeposti Karola Wojtyle papa Benedikt XVI. potpisao je 19. prosinca 2009. Postulator kauze za Wojtylinu beatifikaciju msgr. Slawomir Oder predstavio je kongregaciji čudesno ozdravljenje francuske časne sestre koja se molila Ivanu Pavlu II. nakon njegove smrti 2. travnja 2005. Postupak beatifikacije Ivana Pavla II. počeo je ubrzo nakon njegove smrti. Tijekom pogreba brojni vjernici tražili su brzo proglašenje Ivana Pavla II. svetim, uzvikujući "Santo subito" (Odmah svetac). Da bi Ivan Pavao II. osim blaženim bio proglašen i svetim, morat će mu biti potvrđeno još jedno čudo.

14.01.2011. 15:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh