« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
GEM, SET, MEČ

Ivan Ljubičić u finalu Lyona protiv Llodre

Nakon svladavanja Arnauda Clementa nadamo se da će Ljubo još jednom trijumfirati u Lyonu gdje je osvojio prvi turnir karijere

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Ivan Ljubičić

,

ATP Lyon

,

Arnaud Clement

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nakon više od 20 mjeseci plasirao se u finale nekog ATP turnira. Ljubičić će u nedjelju igrati u finalu turnira u Lyonu nakon što je u polufinalu sa 6-2, 6-4 svladao domaćeg igrača Arnauda Clementa.

Dosada je u karijeri Ljubičić nastupio u 20 finala, a osam je puta bio pobjednik. Prvi turnir u karijeri osvojio je upravo u Lyonu prije osam godina. Posljednji put je Ljubičić u finalu nekog ATP turnira igrao početkom prošle godine u Zagrebu.

Bio je ovo deseti međusobni dvoboj Ljubičića i Clementa i osma uzastopna pobjeda našega igrača nakon što je Francuz bio uspješniji u prva dva susreta.

Ljubičić je dominirao čitavim tijekom susreta, prvi je put oduzeo servis Clementu odmah u prvoj igri, a prvi je set osigurao još jednim "breakom" za 4-1. I drugi set započeo je kao prvi, "breakom" u prvoj igri. Tu je prednost sigurnom igrom na svoj početni udarac zadržao do kraja za konačnih 6-4.

Koliko je Ljubičić siguran na svom servisu potvrđuje i podatak da u posljednja tri susreta nije bio suočen s niti jednom "break-loptom".

Naš je igrač bio mnogo uspješniji u izmjenama s osnovne linije, posebice ga je dobro služio bekhend s kojim je ostvario nekoliko izravnih poena.

U finalu će Ljubičić igrati protiv još jednog Francuza, Michaela Llodre koji je pobijedio svog sunarodnjaka Gillesa Simona sa 6-7(4), 6-3, 7-6(1) . (hina/metro-portal)

31.10.2009. 16:47:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh