« Ostali sportovi
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
WIMBLEDON

Ivan Ljubičić u 1. kolu Wimbledona pobijedio Marina Čilića

Nakon sveukupno 2 sata i 45 minuta igre, Ljubičić je svladao Čilića sa 3:1 u setovima

Fotografija vijesti
Više o

Marin Čilić

,

Ivan Ljubičić

,

Wimbledon

U dvoboju naših tenisača u 1. kolu Wimbleona, Ivan Ljubičić pobijedio je Marina Čilića 7-6 (2), 3-6, 6-3, 6-4, nakon dva sata i 45 minuta igre, prenosi Hina.

U nastavku dvoboja koji je u ponedjeljak prekinut zbog kiše pri vodstvu Ljubičića od 7-6 (2), 3-6, 2-1 bolje se snašao 32-godišnji Ljubičić koji je odmah u prvoj igri oduzeo servis Čiliću iskoristivši nekoliko grešaka svog 22-godišnjeg suparnika. Stečenu prednost Ljubičić je zadržao do kraja trećeg seta kojega je riješio u svoju korist sa 6-3.

Odmah u prvoj igri četvrtog seta Ljubičić je još jednom ostvario "break", a ponovno mu je serijom pogrešaka pomogao Čilić. Čilić se mogao vratiti u igru pri Ljubičićevom vodstvu od 2-1 kada je stigao do tri vezane "break-lopte". No, uslijedila je serija odličnih servisa kojom se Ljubičić izvukao iz neugodne situacije i zadržao prednost. Kod vodstva od 4-2 Ljubičić je još jednom oduzeo servis Čiliću i time je susret bio odlučen. Čilić je uspio u sljedećoj igri vratiti jedan "break" zaostatka, ali Ljubičić je uspio privesti dvoboj kraju drugi put kada je servirao za meč.

Ljubičić je tako u svom 11. nastupu u Wimbledonu stigao tek do svoje sedme pobjede u All England Clubu. Dosada je samo po dva puta igrao u 2. i 3. kolu, dok je čak šest puta gubio u 1. kolu. Posljednji je put Ljubičić prošao 1. kolo Wimbledona još 2007. godine.

Čilić je drugu godinu zaredom zaustavljen u 1. kolu Wimbledona.

Ljubičićev suparnik u 2. kolu bit će Ukrajinac Sergij Stahovski.

21.06.2011. 18:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh