« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
LAIBACH

Ivan Jani Novak gost Filozofskog teatra

U novom izdanju Filozofskog teatra Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu ugostit će u nedjelju 5. ožujka Ivana Janija Novaka, člana i idejnoga začetnika najpoznatijeg slovenskog benda Laibach

Jedan od začetnika kultnog Laibacha stiže u HNK
Jedan od začetnika kultnog Laibacha stiže u HNK (Wikipedia)
Više o

HNK

,

Laibach

,

Filozofski teatar

,

Ivan Jani Novak

,

Neue Slowenische Kunst

Ivan Jani Novak, jedan od začetnika i ideologa kultnog Laibacha i cijelog Neue Slowenische Kunsta gost je novog Filozofskog teatra u HNK.

Kako se ističe u najavi, riječ je o specijalnom izdanju Filozofskoga teatra ostvarenog u suorganizaciji s tvrtkom Restart na kojemu će urednik i voditelj Srećko Horvat ugostiti i norveškog redatelja i aktivista Mortena Traavika, autora filma "Dan oslobođenja", dokumentarca koji prikazuje Laibachov iznimno uspješan nastup u Sjevernoj Koreji.

"U 35 od svojega nastanka u slovenskome industrijskom gradiću Trbovlju, Laibach i dalje drži titulu jednoga od međunarodno najslavnijih glazbenih sastava poteklih iz bivših komunističkih zemalja središnje i istočne Europe", stoji u najavi.

Također, Laibach je bio prvi "zapadni" glazbeni sastav u povijesti koji je posjetio Sjevernu Koreju.

Dokumentarni mjuzikl o tom posjetu, "Dan oslobođenja", koji je poznati slovenski filozof Slavoj Žižek proglasio "najfascinantnijim kulturološkim, ideološkim i političkim događajem 21. stoljeća", svoju će hrvatsku premijeru imati upravo u sklopu Filozofskoga teatra.

Ekskluzivno prikazivanje za publiku HNK-a Zagreb bit će upriličeno samo tri mjeseca nakon svjetske premijere, dok redovna hrvatska distribucija u nezavisnim kinima diljem zemlje započinje 6. ožujka gostovanjem redatelja Mortena Traavika na projekciji filma u Dokukinu KIC u Zagrebu.

23.02.2017. 13:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh