« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
VARAŽDINSKI IZVIDI

Ivan Čehok: Ne znam ništa o istrazi protiv mene

Varaždinski gradonačelnik Ivan čehok kaže da nikome ni na bilo koji način nije pogodovao u vezi posla za zbrinjavanje smeća u Varaždinu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix )
Više o

USKOK

,

Ivan Čehok

,

Smells like 90's

,

Fatboy Slim

,

bosonogo trčanje

Ivan Čehok, varaždinski gradonačelnik i saborski zastupnik, izjavio je danas da ništa ne zna o istrazi USKOK-a protiv njega zbog pogodovanja u prodaji zemljišta. Demantira da je na bilo koji način nekome pogodovao, te potvrdio da su USKOK-ovi istražitelji u proljeće u Varaždinu vodili izvide vezane uz posao zbrinjavanja gradskog smeća.

Neslužbeno iz USKOK-a doznajemo da se već duže vrijeme provode izvidi u Varaždinu, ali zasad nikakva istraga nije pokrenuta.

U telefonskom razgovoru Čehok je za Hinu rekao da plasiranje informacija o istrazi smatra neozbiljnima. "Isto toliko znam koliko i vi. Nemam informacije da se protiv mene provodi istraga, ali mi je neobično i čudno da o tome doznajem iz medija. Stvarno je čudno da mediji doznaju o eventualnoj istrazi prije mene", kazao je. Dodaje kako mu je nejasno da se vodi istraga, a da mu prethodno nije skinut saborski imunitet.

Mediji navode da se Čehoka sumnjiči da je pri otkupu zemljišta za Slobodnu zonu Varaždin svojom intervencijom pogodovao Vesni Cesarec, supruzi Čedomila Cesarca, predsjednika varaždinskog HGK, kojoj je nakon toga plaćena dvostruko viša cijena za metar četvorni zemljišta nego drugim vlasnicima.

>> I dalje ćemo podržavati gradonačelnika Čehoka

Čehok objašnjava kako lokalna samouprava nema, poput države, pravo na izvlaštenje zemljišta već jedino može prihvatiti ili ne cijenu koju vlasnik traži. Budući da je cijena koju je vlasnica tražila bila niža od one koju je procijenio ovlašteni vještak, Gradsko je poglavarstvo donijelo odluku o otkupu po cijeni koju je tražila vlasnica, kazao je.

"O cijeni nisam pregovarao ja, i ni na koji način nisam bio uključen u to. Ja sam, kao gradonačelnik, samo dao prijedlog Poglavarstvu na odlučivanje", kaže i dodaje kako je Čedomil Cesarec 25 godina stariji od njega "tako da nisu bili prijatelji".

Čehok je potvrdio da je USKOK u proljeće u Varaždinu radio izvide vezane uz posao zbrinjavanja gradskog smeća, koji je dobio varaždinski poduzetnik Davor Patafta bez natječaja u prosincu 2008. Prema tadašnjim zakonskim odredbama taj je posao bilo moguće dobiti bez natječaja ako se radi o interventnoj situaciji, a Čehok je Hini rekao da je varaždinsko Gradsko poglavarstvo tu odluku moralo donijeti jer Varaždin nema svoj centar za zbrinjavanje otpada. (hina/metro-portal)

12.08.2010. 14:00:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh