« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
FRANCO FRATTINI:

Italija 2012. očekuje Hrvatsku u Europskoj uniji

VIDEO - Talijanski ministar vanjskih poslova sastao se sa svojim hrvatskim kolegom i izrazio podršku skorom pristupanju Hrvatske Europskoj uniji

Franco Frattini
Franco Frattini (Goran Mehkek/Cropix/Infopunkt)
Više o

pregovori s EU

,

Gordan Jandroković

,

Franco Frattini

,

Hrvatska EU

Talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini očekuje da će Hrvatska u prvoj polovici 2011. potpisati pristupni ugovor s Europskom unijom, a 2012. biti njena punopravna članica. Frattini se danas sastao sa svojim hrvatskim kolegom Gordanom Jandrokovićem na drugom Koordinacijskom odboru ministara dviju vlada.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare Jandroković je također naglasio prvu polovicu 2011. godine kao vrijeme potpisivanja ugovora o pristupanju Hrvatske u EU.

Razgovarali su i o nedavnoj odluci hrvatskog Vrhovnog suda koji je stranim državljanima omogućio povrat oduzete imovine u nacionalizaciji u bivšoj Jugoslaviji. Jandroković je kazao da Ministarstvo pravosuđa sada radi na modalitetima te odluke. Frattini je rekao kako Italija sada očekuje da se aktiviraju molbe stranih državljana koje su bile zaleđene.

Jandroković je istaknuo kako je Italija prvi vanjskotrgovinski partner Hrvatske i najveće hrvatsko izvozno tržište. Talijanska mala i srednja poduzeća prisutna su sa svojim investicijama u zemlji, a Jandroković želi da se pojave i veliki talijanski investitori.

Hrvatski šef diplomacije je izrazio želju Hrvatske da pomoć talijanske vlade Hrvatima u Molizeu bude "izdašnija". (Infopunkt/metro-portal)

15.09.2010. 16:04:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh