« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
EKSPLOATACIJA RUDNOG BLAGA

Istražni zahtjev protiv bivšeg predsjedničkog kandidata Vukšića

Našičko Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je istražnom sucu osječkoga Županijskog suda istražni zahtjev protiv Slavka Vukšića zbog osnovane sumnje u protupravnu eksploataciju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ivica Pejić/Cropix)
Više o

istražni zahtjev

,

slavko vukšić

,

eksploatacija rudnog blaga

Pri tome je njegovom trgovačkom društvu pribavljen 51 milijun kuna protupravne imovinske koristi, izvijestilo je osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) na svojim internetskim stranicama, ne navevši identitet, već samo godine osumnjičenika.

ŽDO je u priopćenju za javnost, iz studenoga prošle godine, u kojem je opovrgnuo da je protiv tadašnjega predsjedničkog kandidata Slavka Vukšića pokrenuo kazneni progon kako bi ga se diskreditiralo u predizbornoj kampanji, izvijestio da je u tijeku kriminalistička obrada u slučaju protupravne eksploatacije rudnoga blaga.

U današnjem priopćenju se navodi kako se osnovano sumnja da je osumnjičenik kao direktor u trgovačkom društvu od travnja 2006. do veljače 2009. postupao suprotno odredbama Zakona o rudarstvu, u nakani da navedenu trgovačkom društvu pribavi nepripadnu imovinsku korist. Tereti ga se da je, iako svjestan da mu je rješenjem nadležnog tijela državne uprave odobreno izvođenje rudarskih radova samo u granicama određenima glavnim rudarskim projektom, naložio iskop i preradu mineralne sirovine izvan navedenih granica otkopavanja.

Osnovano se sumnja da su, u spomenutu razdoblju, djelatnici tvrtke iskopali 1,730.513 prostornih metara kamena bazalta, čime je osumnjičenom trgovačkom društvu, na štetu države, pribavljena nepripadna imovinska korist od oko 51 milijun kuna. Ujedno, istražnom je sucu predloženo donošenje privremene mjere zabrane raspolaganja imovinom osumnjičenoga trgovačkog društva radi osiguranja oduzimanja imovinske koristi stečene tim djelima. (hina/metro-portal)

17.03.2010. 20:20:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh