« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
Istina na YouTubeu

Istraga u Vranjicu zbog azbesta

Fotografija vijesti
Više o

Salonit

,

azbest

,

Vranjic

,

Udruga ‘Barbarinac’

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu pokreće istragu zbog alarmantnih rezultata mjerenja količine azbesta u vranjičkom Salonitu, izvještava HTV.

Udruga ‘Barbarinac’ snimila je kako se prije godinu dana azbest iz Salonita prevozio na područje Mravinačke kave, a nedavno su snimke objavljene na YouTubeu. Lovre Grgić iz udruge tvrdi kako se  na snimkama može vidjeti da se zbog nestručnog rukovanja azbestom podiže oblak prašine. To potvrđuje, dodaje, i da su predstavnici Vlade lagali više puta govoreći kako se azbest prevozio u zatvorenim kamionima.

U Fondu za zaštitu okoliša i dalje tvrde: radilo se po propisima - opasnosti za ljude nije bilo. Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva priopćilo je jučer kako je ‘povodom objave neprovjerenih rezultata ispitivanja koncentracije azbestnih vlakana u naselju Vranjic i potrebe utvrđivanja stvarnog stanja kvalitete zraka u okolici tvornice Salonit u stečaju, formiralo Stručnu radnu skupinu za ocjenu onečišćenja zraka azbestnim vlaknima utjecajem te tvornice’.

Također, od Stručne skupine očekuje da utvrdi pouzdane metode mjerenja koncentracije azbesta u atmosferi radi ispitivanja u široj i užoj okolici tvornice Salonit.  (METRO)

13.05.2008. 23:57:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh