« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
REZIDENCIJE

Island Connect 2022.

Objavljeni su rezultati javnog poziva – ISLAND CONNECT 2022. i znamo tko su dobitnici novih rezidencija

Island Connect 2022.
Island Connect 2022. (Arhiva)
Više o

rezidencije

,

Island Connect 2022.

Od šesnaest prijavljenih projekata hrvatskih umjetnika i umjetničkih skupina, umjetnički direktori partnerskih organizacija Island Connecta - BIRCA, C.IN.E., Entropia, Irish Aerial Creation Centre, te udruga Domino kao lead partner - odlučili su u daljnjem razvoju, kroz rezidencijalne programe na otoku Cresu, grčkom otoku Naxos i danskom Bornholmu te kroz razvojni program edukacija SPRINGLAB koji će se održati od 4. do 8. 4. 2022. u Ateni - podržati projekte:

Medzotermina - Mak Murtić, Marta Kolega i Filip Borelli

The Secret Garden - Anna Javoran, Irma Unušić i Sabrina Fraternali

U okviru ovogodišnjih aktivnosti Creative Europe projekt, Island Connect, podržat će sveukupno sedam projekata izvedbenih umjetnosti iz Hrvatske, Danske, Irske, Grčke i Španjolske koji svojim umjetničkim preokupacijama i pristupima, izvođačkim jezikom i sklonošću eksperimentu i istraživanju doprinose razvoju europske umjetničke scene.

Cilj Island Connecta je kroz razmjenu, mentorski i edukativni program podržavati i pomagati umjetničko stvaralaštvo i mobilnost umjetnika te osnaživati i ulagati u otočke zajednice.

_______

Island Connect (Otočka veza) podržan je od EACEA - Kreativna Europa, Ministarstvo kulture i medija RH, Ured za udruge Vlade RH, Zaklada Kultura Nova, Gradski ured za kulturu Grada Zagreba i Primorsko-goranske županija. Otok i grad Cres lokacije su realizacije dvogodišnjeg programa umjetničkih rezidencija umjetničkih projekata u nastajanju (od 2020. do 2022. godine) u organizaciji hrvatskog partnera projekta, udruge Domino iz Zagreba.

Više o Island Connect programu pronađite na: https://islandconnect.eu

03.02.2022. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh