« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
PROMET USPOREN

Iskočio vagon teretnog vlaka, nema ozlijeđenih

Pri ulasku u kolodvor Draganić, jutros je u 4,26 sati iskočio 14. vagon kompozicije teretnoga vlaka koji je natovaren umjetnim gnojivom kretao iz Kutine prema Šibeniku

Vlak je prevozio umjetno gnojivo
Vlak je prevozio umjetno gnojivo (CROPIX/Ilustracija)
Više o

pruga

,

vagon

,

top lista pozitivaca i negativaca

Sve nadležne HŽ-ove službe kao i policija odmah su izašli na mjesto događaja kako bi se utvrdili uzroci i posljedice i organizirao popravak pruge. Na mjesto događaja krenuo je i pomoćni vlak koji će dići vagon nakon čega će početi sanacija kolosijeka. HŽ očekuje da će se promet jednim kolosijekom uspostaviti tijekom prijepodneva, nakon čega će se nastaviti sanacija ostalog dijela oštećenog kolosijeka.

Prilikom iskakanja teretnog vagona oštećen je kolosijek pa je u prekidu sav željeznički promet između kolodvora Draganić i kolodvora Karlovac. Zbog toga su putnici jutrošnjih brzih vlakova na relaciji Zagreb - Split i Zagreb - Rijeka bili prevezeni na cijeloj relaciji autobusima dok će putnici lokalnih vlakova biti autobusima prevoženi između kolodvora Karlovac i kolodvora Jastrebarsko.

Zbog takve organizacije prijevoza putnika autobusima, vlakovi iz smjera Rijeke i Splita kasne između 20 i 60 minuta, izvijestio je HŽ. (hina/metro-portal)

25.10.2010. 09:43:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh