« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
ROY KEANE

Irski nogometaši imaju problema s alkoholom

Trener engleskog nogometnog kluba Ipswicha izrazio je u interviewu za "Irish Times" žaljenje zbog problema kojeg s alkoholom imaju neki irski nogometaši

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

alkohol

,

Roy Keane

,

drew b

"To je posebno problem s irskim nogometašima. Tijekom moje kratke trenerske karijere primjetio sam da svaki put kada postoji neki problem vezan za alkohol koji treba riješiti da se radi o Ircima", kazao je Keane.

"Kada se živi u Irskoj uvijek je tu alkohol. Svaki put kada se vratim uvijek se radi od dva-tri dana 'lumpanja'. To je u nama: 'Idemo van, pijmo. To je u zraku'", objašnjava bivši irski reprezentativac rodom iz Corka.

Prema njemu problem naraste kada nogometaši objese kopačke o klin: "Kada prestanete igrati, pojavi se dosada. A ljudi vas stalno zovu na piće. I to ne pomaže."

Iako je jedan od najvećih nogometaša u povijesti Irske, ako ne i najveći, Keane je kontroverzna osoba u domovini. Na SP 2002, napustio je reprezentaciju na početku natjecanja zbog svađe s nogometnim savezom.

Krajem prošle godine, kada je cijela Irska tražila pravdu nakon što ju je ruka Thierryja Henryja lišila nastupa na ovogodišnjem SP-u, Keane je svoje sunarodnjake pozvao da se "ostave toga", žaleći zbog uobičajene irske reakcije: "pokradeni smo, pokradeni smo". (hina/metro-portal)

01.05.2010. 17:28:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh