« Ostali sportovi
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
70.3

Ironman 70.3 u Dubaiju

Pobjedu su odnijeli aktualni svjetski prvaci Jan Frodeno i Daniela Ryf. Hrvatski predstavnik Andrej Vištica zauzeo je 9. mjesto

Andrej Vištica bio je 9. u Dubaiju
Andrej Vištica bio je 9. u Dubaiju (Andrej Vištica)
Više o

Dubai

,

Andrej Vištica

,

Ironman 70.3

U petak se u Dubaiju održala utrka iz Ironman 70.3 serije koja je ujedno bila prva utrka iz "Triple Crown" serije. Pobjednik sve tri utrke iz spomenute serije postaje bogatiji za milijun američkih dolara.

Plivanje se održalo u blizini Burj Al Arab, luksuznog hotela sa 7 zvjezdica. Jak vjetar je prisilio organizatore da skrate plivanje sa 1,9 km na 1,2 km. Nakon toga natjecatelje je čekalo 90 km vožnje bicikla cestama kroz pustinju, te 21 km trčanja uz Jumeirah plažu.

Pobjedu su odnijeli aktualni svjetski prvaci Jan Frodeno i Daniela Ryf. Hrvatski predstavnik Andrej Vištica zauzeo je 9. mjesto.

''Pripreme za utrku nisu išle po planu jer mi je ozljeda 2 tjedna prije utrke znatno ograničila trkačke treninge. Nisam uspio u potpunosti sanirati ozljedu pa mi je noga radila dosta problema na trčanju. Obzirom na to zadovoljan sam 9. mjestom. Do trčanja sam odradio vrlo dobru utrku i bio u igri za plasman na postolje. Iduću važniju utrku imam tek u 4. mjesecu u Južnoj Africi, tako da imam dovoljno vremena za sanaciju ozljede i kvalitetnu pripremu."

Piše: Andrej Vištica
30.01.2016. 11:16:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh