« Ostali sportovi
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
F!

Čak 21 utrka u novoj sezoni Formule 1

Formula 1 će u 2016. voziti čak 21 utrku – povratak Renaulta, novi američki team Haas, nova utrka u Azerbajdžanu, nova supermekana mješavina guma...

Formula 1 još zahtjevnija
Formula 1 još zahtjevnija (Automania)
Više o

Formula 1

,

sezona 2016.

U sezoni 2016. Formula 1 vozit će rekordan broj utrka, njih čak 21. U novoj sezoni 2016. kalendar utrka Formule 1 upala je utrka u Azerbajdžanu - 6 km stazu djelomično je oblikovao arhitekt Herman Tilke, a koristit će se široke gradske avenije u središtu Bakua.

Vraća se i VN Njemačke (Hockenheimring), pa će se voziti 21 utrka. Ecclestone to objašnjava pitanjem interesa, odnosno kada je on u pitanju, to treba pročitati kao 'novac'. Bernie Ecclestone je objasnio:

'Želimo utrke gdje ima gledatelja i gdje je velik interes za utrku Formule 1.'

Kada se radio kalendar utkra za 2014. godinu ispala je utrka u Indiji za koju se govorilo kako bi se trebala u kalendar vratiti za 2015. godinu, a isto tako premda se na preliminarnom popisu našla i utrka F1 u Koreji to se nije dogodilo.

Ovako prenatrpan kalendar utrka predstavlja pravi izazov za logistiku, mehaničare i momčadi, jer jedva stižu preseliti svoju mnogobrojnu opremu s utrke na utrku, a gdje je još vrijeme za rad u svojim centrima.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

25.01.2016. 10:47:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh