« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
TEHERAN

Iranci uhitili izraelske teroriste

Iranski obavještajci tvrde kako su cionistički teroristi pripremali napad na Teheran.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Tel Aviv

,

Iran

,

Teheran

,

uhićenje

,

Husein Mohseni Edžeje

,

izraelski teroristi

Iranski ministar obavještajnog sektora Golam Husein Mohseni Edžeje izvijestio je u nedjelju kako su uhićeni članovi "terorističke grupe" povezane s Izraelom, koji su u Teheranu pripremali napade.

"Uhićeni su članovi terorističke grupe povezane sa cionističkim režimom, koji su pripremali bombaške napade u Teheranu uoči predsjedničkih izbora", rekao je Mohseni Edžeje.

Prvi krug izbora održat će se 12. lipnja. Ministar nije precizirao koliko je osoba uhićeno ni kada se to dogodilo. Mohseni Edžeje je objasnio kako "u skladu s prikupljenim informacijama cionistički režim pokušava ubaciti kontrarevolucionarne elemente kako bi postigao svoje dijabolične ciljeve".

Iz izraelskih pravosudnih izvora u nedjelju je objavljeno kako je pred sudom u Tel-Avivu Izraelac iranskoga podrijetla osuđen na kaznu zatvora od četiri godine zbog špijunaže za iransku stranu. Muškarac, čiji identitet nije otkriven, priznao je da je da je "kao špijun otkrivao informacije koje su koristile neprijateljskoj strani". Radilo se o informacijama o identitetu dužnosnika izraelske službe sigurnosti. (hina/metro-portal)

26.04.2009. 17:43:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh