« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
RASTU ZABRINUTOSTI

Iran uspješno testirao svoju verziju sustava S-300

Iran je uspješno testirao svoju verziju proturaketnog sustava koji mu je Rusija odbila isporučiti, u vrijeme rastućih zabrinutosti da Iran pokušava proizvesti nuklearno oružje

Raketni sustav S-300
Raketni sustav S-300 (Wikipedia)
Više o

Iran

,

raketni sustav s-300

Rusija je razljutila Iran u rujnu kada je odbila narudžbu za raketni sustav S-300 nakon upornog lobiranja SAD-a i Izraela koji smatra da bi se Iran njime mogao zaštititi od mogućih zračnih napada na svoja nuklearna postrojenja.

Državna televizija Press TV prenijela je riječi zapovjednika elitne Revolucionarne garde da je Teheran prilagodio jedan drugi raketni sustav ruske proizvodnje na razinu sofisticiranog S-300. "Razvili smo sustav tako što smo unaprijedili sustav S-200 i uspješno smo ga testirali", rekao je brigadni general Mohamad Hasan Mansourian, prenosi Press TV na svojim internetskim stranicama.

Neki zapadni analitičari sumnjaju da je Iran sposoban razviti S-300 - precizan, pokretan i dalekometan proturaketni sustav koji može otkriti, pratiti i uništiti balističke projektile, krstareće rakete te borbene zrakoplove u niskom letu. (hina/metro-portal)

18.11.2010. 22:17:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh