« Svijet
objavljeno prije 11 godina
MOTAKI

Iran nije prijetnja svojim muslimanskim susjedima

Šef iranske diplomacije ponovio je da Iran nikada neće upotrijebiti silu protiv svojih muslimanskih susjeda te opovrgao da njegova zemlja želi doći u posjed nuklearnog oružja

Manušer Motaki
Manušer Motaki (Getty Images)
Više o

Iran

,

nuklearni program

,

Manušer Motaki

Motaki je, kako se čini, ovim odgovorio na izjave američke državne tajnice Hillary Clinton koja je dan ranije kazala da zabrinutost SAD-a glede iranskog nuklearnog programa dijele i svi susjedi Irana.

"Iran nikada neće upotrijebiti silu protiv svojih susjeda jer su njegovi susjedi muslimani...Vaša sila u regiji je i naša, a naša sila je i vaša", kazao je Motaki obraćajući se čelnicima arapskih monarhija u Perzijskom zaljevu. Objavom dokumenata na WikiLeaksu na vidjelo je došla i zabrinutost arapskih kraljevskih kuća zbog iranskog nuklearnog programa.

Motaki je na forumu pozvao "zemlje Perzijskog zaljeva na suradnju kako bi se zajamčila proizvodnja i prijevoz nafte". Također je poručio da "nazočnost strane sile neće pomoći u uspostavi sigurnosti u regiji".

Motaki, čija zemlja u ponedjeljak u Ženevi sjeda za stol sa "šestorkom" (pet stalnih članica Vijeća sigurnosti i Njemačka), iskoristio je forum u Bahreinu da ponovo opovrgne da Iran želi razviti nuklearno oružje, a optužbe Zapada nazvao je "lažima". (hina/metro-portal)

04.12.2010. 13:13:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh