« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
MOTAKI

Iran nije prijetnja svojim muslimanskim susjedima

Šef iranske diplomacije ponovio je da Iran nikada neće upotrijebiti silu protiv svojih muslimanskih susjeda te opovrgao da njegova zemlja želi doći u posjed nuklearnog oružja

Manušer Motaki
Manušer Motaki (Getty Images)
Više o

Iran

,

nuklearni program

,

Manušer Motaki

Motaki je, kako se čini, ovim odgovorio na izjave američke državne tajnice Hillary Clinton koja je dan ranije kazala da zabrinutost SAD-a glede iranskog nuklearnog programa dijele i svi susjedi Irana.

"Iran nikada neće upotrijebiti silu protiv svojih susjeda jer su njegovi susjedi muslimani...Vaša sila u regiji je i naša, a naša sila je i vaša", kazao je Motaki obraćajući se čelnicima arapskih monarhija u Perzijskom zaljevu. Objavom dokumenata na WikiLeaksu na vidjelo je došla i zabrinutost arapskih kraljevskih kuća zbog iranskog nuklearnog programa.

Motaki je na forumu pozvao "zemlje Perzijskog zaljeva na suradnju kako bi se zajamčila proizvodnja i prijevoz nafte". Također je poručio da "nazočnost strane sile neće pomoći u uspostavi sigurnosti u regiji".

Motaki, čija zemlja u ponedjeljak u Ženevi sjeda za stol sa "šestorkom" (pet stalnih članica Vijeća sigurnosti i Njemačka), iskoristio je forum u Bahreinu da ponovo opovrgne da Iran želi razviti nuklearno oružje, a optužbe Zapada nazvao je "lažima". (hina/metro-portal)

04.12.2010. 13:13:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh