« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
MINISTARSTVO GRADITELJSTVA:

Investitori imaju dozvole za gradnju kompleksa Cvjetni prolaz

Donošenje prostornih planova autonomno je pravo gradova i općina koje im daje Ustav RH, stoji u priopćenju ministarstva

(Infopunkt.tv)
Više o

Cvjetni prolaz

,

Ministarstvo zaštite okoliša prostornog uređenja i graditeljstva

,

Varšavska

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva priopćilo je danas da je zaprimilo nekoliko žalbi protiv rješenja grada Zagreba kojim se odobrava privremeno zauzimanje dijela javno prometne površine u Varšavskoj ulici radi radova te je najavilo da će ih riješiti u najkraćemu mogućem roku.

"Ministarstvo zaštite okoliša zaprimilo je nekoliko žalbi protiv rješenja grada Zagreba kojim se odobrava privremeno zauzimanje dijela javno prometne površine u Varšavskoj ulici radi izvođenja radova na izgradnji ulazno-izlazne rampe podzemne garaže poslovno-stambenog kompleksa 'Cvjetni prolaz'. Dakle, te žalbe ne odnose se na izgradnju, nego zauzimanje javne površine", navodi u priopćenju Ministarstvo i najavljuje da će žalbe riješiti u najkraćemu mogućem roku. Navodi da je prvostupanjski spis zaprimilo 8. veljače 2010.

Također dodaje da "za gradnju rampe i kompleksa 'Cvjetni prolaz' investitori imaju potrebne dozvole" koje je izdao grad Zagreb na temelju prostorno-planskih dokumenata koje je prihvatila zagrebačka Gradska skupština.

Donošenje prostornih planova autonomno je pravo gradova i općina koje im daje Ustav Republike Hrvatske. Na prostorne planove grada Zagreba, s obzirom na to da se ne radi o zakonom zaštićenom području, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva ne daje suglasnost, navodi u priopćenju to ministarstvo.

Još jedanput napominje da se u Zagrebu može graditi samo ono što izglasuje Gradska skupština kroz prostorne planove. (hina/metro-portal)

11.02.2010. 21:57:59
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    12.02.2010. 08:14
    da, ljudi se bune na krivom mjestu u krivo vrijeme... sami ste si izabrali kapitaliste koji vam sada uništavaju grad :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh