« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
SNAŽNI NAKNADNI UDAR

Indoneziju pogodio novi potres magnitude 8,2

Nekoliko sati nakon prvog potresa magnitude 8,6, okolicu Indonezije pogodio je snažni naknadni udar magnitude 8,2

Fotografija vijesti
Više o

tsunami

,

potres Indonezija

,

zemljotres

Novi potres magnitude veće od 8,0 pogodio je obalu kod indonezijske pokrajine Aceh u srijedu nekoliko sati nakon potresa 8,6 zbog kojega je oglašeno upozorenje na tsunami za cjelokupno područje Indijskog oceana, javljaju agencije, prenosi Hina.

Prvi naknadni udar magnitude 8,2 dogodio se u 12.43 na dubini od samo 16 kilometara u moru i 615 kilometara od Bande Achea, objavio je Američki geofizički institut, prenosi AFP.

Nakon njega slijedila su još najmanje dva snažna udara, piše Reuters.

Upozorenje na tsunami oglašeno je nakon prvog potresa magnitdue 8,6 koji je izazvao paniku među stanovništvom Indonezije, Tajlanda, Indije te Šri Lanke, država koje pamte stravičan tsunami iz prosinca 2004., s oko 230.000 žrtava.

Pacifički centar za upozorenje na tsunami rekao je da je upozorenje i dalje na snazi, a prošireno je i za francuski otok Reunion u Indijskom oceanu, javlja AFP.

Iako je Pacifički centar objavio da tsunami nije velik, vlasti otoka Andaman i Nicobar u Indiji sjeverno od područja pogođenih potresom, kazale su da bi valovi mogli biti visoki do gotovo 4 metra.

Nekoliko stotina stanovnika tih otoka evakuirano je na viša područja, prenosi Reuters.

"Valovi bi mogli biti od 1,5 metara u Port Blairu do 3,9 u Campbell Bayu", rekao je dužnosnik Prabhakar Rao u Port Blairu, glavnome gradu otočja.

11.04.2012. 15:31:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh