« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
NEVJEROJATNO!

Indijska političarka poslala avion po nove sandale

"Kada je trebala nove sandale za Mumbai je otputovao prazan zrakoplov kako bi se pronašla njezina omiljena marka", piše u depešama koje su procurile na Wikileaksu

Fotografija vijesti
Više o

korupcija

,

Indija

,

egocentričnost

,

WikiLeaks

Među brojnim diplomatskim depešama američkih diplomata koje je objavio WikiLeaks našla se i ona u kojoj se opisuje kako je moćna indijska političarka, poznata i kao „kraljica nedodirljivih", svojevremeno poslala zrakoplov da joj dostavi omiljenu marku sandala, piše Hina.

Mayawati, čelnica najnaseljenije indijske države Uttar Pradesha, opisana je u depešama kao "prvoklasni egomanijak", a također se navodi da je "opsjednuta time da postane premijerkom".

Pedesetpetogodišnja Mayawati izgradila je svoju karijeru na borbi za prava Dalita ili nedodirljivih. Međutim, izložena je kritikama zbog korupcije, priređivanja raskošnih proslava i izgradnje parkova s velikim kipovima čelnika Dalita, među kojima i nje.

"Kada je trebala nove sandale za Mumbai je otputovao prazan zrakoplov kako bi se pronašla njezina omiljena marka", navodi se u depeši od listopada 2008.

06.09.2011. 12:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh