« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Index protiv nogometne mafije

Portal ima video i pisane dokaze o namještanju utakmice Zadar – Šibenik

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Screenshot Index.hr)
Više o

namještanje utakmica

,

index nogometna mafija

,

Zadar namještena utakmica

Nedjelja je dan odmora i odigravanja nogometnih utakmica Hrvatske nogometne lige. Od ove godine sve su u direktnom prijenosu, u još jednom marketniško - nogometno - svakakvom „spektaklu" HTV-a koji okupira nedjeljno popodne na Drugom programu, uz utakmicu dana u večernjem terminu.

Zadnje kolo prije zimske stanke moglo je donijeti neizvjesnost i borbu za prvo mjesto na tablici, a utakmica dana je Šibenik - Hajduk. Zahuktali Hajduk s novim, mladim trenerom protiv sjajnog Šibenika koji je odigrao jesen za pamćenje. Ulica je već počela govoriti da Šibenčani sigurno puštaju, jer Hajduku trebaju bodovi da preteknu Dinamo.

No, majstori s Indexa uspjeli su svjetla pozornice svrnuti na sebe, objavom dokaznog materijala u kojem je vidljivo da je utakmica Zadar - Šibenik u najmanju ruku sumnjiva. Naime, Patrice Kwedi, bivši igrač Dinama koji se skrasio na Šubićevcu zaigrao se na računalu s kamericom i chatajući s „Ivanom", Indexovom pouzdanicom, izjavio da je utakmica bila namještena i da su morali vratiti uslugu Zadru s kraja proteklog prvenstva, kada su se pobjedom na Stanovima spasili od ispadanja u Drugu ligu.

Telefoni su se užarili, predsjednik Šibenika i „vanjski suradnik" (što li je to zapravo?) Zadra Reno Sinovčić demantirali su napise, čak je i Kwedi prilično zbunjeno pokušao Sportskim novostima i Jutarnjem listu objasniti da to nije istina. Ostaje činjenica da je mladac to izjavio u kameru, i da potoje screenshotovi chata u kojima je razvidno da jest.

Javio se, hvala Bogu, i USKOK i zatražio od Indexa dokumentaciju kako bi mogao procijeniti ima li razloga za pokretanje postupka. Šef ureda za suzbijanje organiziranog kriminala, cybercop Dinko Cvitan dao je nalog svom glasnogovorniku da prikupi sve što može.

Živi bili pa vidjeli, očito će zimska pauza u Prvoj nogometnoj ligi biti vruća, kao što će i Hajduku biti večeras na Šubićevcu. (metro-portal)

 

Kompletnu snimku, transkripte i screenshotove možete pogledati ovdje.

07.12.2008. 19:09:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh