« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
aveti prošlosti

Index.hr piše da se vraćaju Sanader i Škegro

S obzirom na to da se ova dva političara ne vole, jedno od ta dva uskrsnuća sigurno nije moguće

Više o

Ivo Sanader

,

Borislav Škegro

Prema najčitanijem hrvatskom portalu, u vladajućoj stranci razbuktala se borba nakon nedavnih najava bivšega premijera Ive Sanadera da se vraća na mjesto premijera i predsjednika stranke. Prema informacijama koje je objavio Nacional, Sanader je u posljednjih desetak dana obavio razgovore s nekim HDZ-ovim dužnosnicima i najavio svoj skori povratak u politiku.

Sukob između Kosoričinih i Sanaderovih pobornika kulminirao je nakon što je Sanader najavio povratak kako bi se zaštitio od kaznenog progona vezanog za nedavne policijske istrage u kojima su osumnjičeni visoki dužnosnici HDZ-a.

"Držite se, ja ću se vratiti", riječi su koje je Sanader uputio svojim stranačkim saveznicima prilikom posljednje susreta.

Prema sadašnjem stanju, trećina zastupnika i uglednih članova HDZ-a je na strani Jadranke Kosor, isto toliko ih podupire Ivu Sanadera, dok je presudna treća trećina neodlučna i čeka razvoj situacije.

Priča o povratku Borislava Škegre također se može čuti u kuloarima Banskih dvora. Njega navodno gura Andrija Hebrang nakon što su Jadranku Kosor odbili pripadnici Hrvatske udruge poslodavaca koje već odavno želi u vlastitim redovima. Kosor je odgovarajući na novinarsko pitanje odbila to i potvrditi, no kazala je kako mnogi o tome promišljaju jer je riječ o "ozbiljnoj funkciji" na kojoj će trebati "dobro kopati". Budući da su otpali glavni i najpoželjniji kandidati, na vidjelo su počela izlaziti pomalo zaboravljena imena HDZ-a.

Borislav Škegro obnašao je dužnost ministra financija kao i potpredsjednika Vlade, a prema informacijama Novog lista u Vladu Jadranke Kosor gura ga Andrija Hebrang. Škegro nikada nije izašao iz HDZ-a, uvijek je bio pri vrhu, pa figurira kao novi-stari potpredsjednik Vlade.

Valja naglasiti da se Škegro posljednjih godina, osim nekoliko medijskih istupa uglavnom klonio visoke politike, a datum izbjegavanja "petljanja" u vrh ekonomske politike poklapa se s dolaskom Ive Sanadera na čelo Vlade. Navodno nisu bili u dobrim odnosima što bi mu za dolazak na mjesto potpredsjednika mogao biti čak i plus.

Jadranka Kosor jučer je naglasila da će mjesto potpredsjednika Vlade preuzeti netko iz HDZ-a, a prema posljednjim informacijama to sasvim sigurno neće biti Božidar Kalmeta, dok bi ministar financija Ivan Šuker najradije promijenio resor te ušao u Ministarstvo gospodarstva. Prema neslužbenim informacijama premijerka je već dobila odbijenice Ivana Milolože kao i Damira Kuštraka, predsjednika HUP-a i nekadašnjeg zamjenika ministra financija iz Račanove vlade, no navodno se obojica još predomišljaju.

03.11.2009. 10:51:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh