« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
gore - dolje

INA vraća cijene na staro

Nove su cijene vrijedile samo jedan dan, očito je netko utjecajan nazvao ...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

cijene goriva

,

INA gorivo

Naftna kompanija INA, koja je jučer podigla cijene naftnih derivata za prosječno jedan posto koliko je podignuta stopa PDV-a, danas poslijepodne najavila je da će ih od sutra sniziti za jedan posto.

"Situacija na svjetskom tržištu i jači tečaj kune u ovom trenutku dozvoljavaju nam da snizimo cijene za 1 posto, sutra, 3. kolovoza", kratko je danas poslijepodne izvijestio Inin Sektor za korporativne komunikacije.

Naime, INA je 1. kolovoza, nakon što je stopa PDV-a povećana za jedan postotni bod, sa 22 na 23 posto, nenajavljeno povećala maloprodajne cijene naftnih derivata za otprilike isti postotak. Cijene motornih benzina, kao i eurodizela i dizela povećala je za sedam lipa po litri, dok je za tri lipe po litri povećala cijene plavog dizela i lož ulja.

Tako se najprodavaniji, eurosuper 95, koji je do 1. kolovoza koštao 7,44 kune po litri, jučer i danas na Ininim postajama prodavao po 7,51 kunu po litri, a Eurodizel po 6,73 kune (do 1. kolovoza 6,67 kuna). To je otprilike 0,9 posto viša cijena nego do 1. kolovoza.

Cijene bi pak, prema najavi iz Ininog kratkog priopćenja, od sutra ponovno trebale biti snižene za jedan posto, odnosno vraćene na razinu prije poskupljenja.

Inače, cijene naftnih derivta se, sukladno Pravilniku o utvrđivanju cijena naftnih derivata mogu korigirati svaka dva tjedna, ovisno o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara. Rok za takvu, redovnu korekciju, je utorak, 4. kolovoza.

Izvor: Hina

02.08.2009. 20:52:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh