« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
KRATKOROČNO RJEŠENJE

INA: Šikonja privremeno v.d. izvršnog direktora istraživanja i proizvodnje

Odluka o imenovanju je isključivo privremenog karaktera i donesena je s ciljem osiguranja nesmetanog poslovanja kompanije

INA
INA (Wikipedia)
Više o

USKOK

,

INA

,

Bojan Milković

,

Želimir Šikonja

Uprava Ine - Industrija nafte, d.d. imenovala je Želimira Šikonju vršiteljem dužnosti izvršnog direktora istraživanja i proizvodnje na privremeno razdoblje u trajanju od 30 dana odnosno do daljnje odluke, priopćeno je sinoć iz Ine, javlja Hina.

Uprava je također ovlastila predsjednika Uprave za nadzor nad sektorima direktno podređenima glavnom izvršnom direktoru kompanije također u privremenom razdoblju od 30 dana, navodi se u priopćenju i dodaje da su te odluke isključivo privremenog karaktera donesene s ciljem osiguranja nesmetanog poslovanja kompanije te ne predstavljaju dugoročno rješenje.

Na kraju priopćenja izražava se nada da će se u okviru postupka koji je u tijeku dokazati neutemeljenost navoda protiv Bojana Milkovića, koji je obnašao dužnost glavnog izvršnog direktora Ine.

Bojan Milković je u istražnom zatvoru nakon što je protiv njega USKOK otvorio istragu tereteći ga za primanje mita, kao direktora sektora u Croscu i kasnije predsjednika Uprave tog poduzeća zajedno s nekadašnjim Croscovim voditeljem projekta remonta svih platformi Miroslavom Pacakom. Drugookrivljeni Miroslav Pacak je nedostupan jer je izvan Hrvatske.

Za dvojicu okrivljenika USKOK sumnja da su od 2002. do 2009. u Zagrebu dodjeljivanje poslova drugim poduzećima uvjetovali davanjem mita u iznosu od 5 posto od neto ugovorenog posla, odnosno u drugim slučajevima 10 posto od vrijednosti ukupno izvedenih radova.

30.03.2011. 08:56:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh