« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
CCA

INA: Otpušteni radnici mogli bi dobiti dosad najbolje otpremnine

Prije tri godine maksimalna bruto otpremnina iznosila je 170.000 kuna, a sindikati najavljuju kako bi sada mogla biti i veća

INA: Otpušteni radnici mogli bi dobiti dosad najbolje otpremnine
INA: Otpušteni radnici mogli bi dobiti dosad najbolje otpremnine (Wikipedia)
Više o

INA

,

Božo Mikuš

,

vodič

Čelnici sindikata u Ini danas su najavili kako bi 1.500 radnika Ine koji će dobiti otkaze mogli dobiti dosad najbolje otpremnine u toj naftnoj kompaniji. Sindikati su aktivno sudjelovali u procesima prije pokretanja programa zbrinjavanja i uspjeli se izboriti za vrlo povoljne otpremnine, izjavila je za Hinu predsjednica Sindikata Inaš Maja Rilović.

Prigodom zadnjeg programa zbrinjavanja prije tri godine maksimalna bruto otpremnina za radnike koji su imali uvjete za odlazak u mirovinu iznosila je 170.000 kuna, a sada je taj iznos povećan, rekla je Rilović dodavši kako precizne iznose ne smije objaviti jer je Ina na burzi.

Ovo je najbolji program zbrinjavanja viška zaposlenih dosad, što pokazuje i interes radnika, posebice onih s uvjetima za mirovinu. Oni su zadovoljni programom, pogotovo u svjetlu najavljenog pooštravanja uvjeta u izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, kaže Rilović.

Uprava Ine jučer je priopćila kako je donijela Odluku o utvrđivanju viška radnika i pokrenula izradu Programa zbrinjavanja viška zaposlenika. Program će obuhvatiti 1.500 zaposlenika, što je oko devet posto od ukupno 16.300 zaposlenih u Ina Grupi. Ina je najavila da će izraditi program poštujući socijalni dijalog s predstavnicima sindikata, a suradnja će se nastaviti i tijekom provedbe programa.

Iako smo načelno protiv otpuštanja ljudi, prihvatili smo sudjelovati u tom procesu kako bi izborili što veća prava za radnike koji će biti proglašeni viškom, te ćemo sudjelovati i u izradi popisa viška zaposlenih, rekao je predsjednik Sindikata Ine i naftnog gospodarstva Božo Mikuš. (hina/metro-portal)

16.09.2010. 15:47:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh