« Biznis
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
PRVA MILIJARDA

INA državi vratila dio duga

Tim će sredstvima Hrvatske autoceste i Hrvatske ceste podmiriti obveze prema dobavljačima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

INA

,

Ministarstvo financija

,

dug Ine

Ministarstvo financija izvijestilo je da je INA danas uplatila 1,05 milijardi kuna dospjelog duga prema državnom proračunu, od čega 400 milijuna kuna na ime naknade za ceste Hrvatskim autocestama, 400 milijuna kuna naknade za ceste Hrvatskim cestama i 250 milijuna kuna na ime nepodmirenih trošarina.

Sredstva u ukupnom iznosu od 800 milijuna kuna istog su dana proslijeđena s računa državnog proračuna na račune Hrvatskih autocesta i Hrvatskih cesta, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Tim će sredstvima, kako se navodi, Hrvatske autoceste i Hrvatske ceste podmiriti obveze prema dobavljačima što će doprinijeti poboljšanju likvidnosti cjelokupnog sustava.

INA d.d. će nastaviti kontinuirano podmirivati svoje obveze prema državnom proračunu, navodi se u priopćenju Ministarstva financija.

Plaćanje najmanje milijarde kuna duga Ine prema državi do kraja ove godine regulirano je Dodatkom glavnom ugovoru o plinskom poslovanju, kojeg su 16. prosinca potpisali Vlada i MOL, dok je rok za plaćanje preostalog iznosa Ininog dugovanja prema državi do 31. ožujka 2010. godine. (hina/metro-portal)

22.12.2009. 16:37:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh