« Film
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
TFF

In the Air Tonight dobitnik Grand Prixa Tabor film festivala

Eksperimentalni film "In the Air Tonight" američkog redatelja Andrewa Normana Wilsona dobitnik je Grand Prixa i trofeja Veronikina lubanja ovogodišnjeg 19. Tabor Film Festivala

Podijeljene su nagrade
Podijeljene su nagrade (Arhiva)
Više o

Tabor Film Festival

,

Grand Prix

Međunarodni festival kratkometražnog filma u protekla se četiri dana održavao u dvorcu Veliki Tabor u Desiniću, a završio je u nedjelju dodjelom nagrada najuspješnijim autorima. 

- Američki kratki eksperimentalni film "In the Air Tonight" je definitivno najbolji film ovogodišnje selekcije pogotovo jer sadrži pjesmu Phila Collinsa po kojoj je i nazvan i definitivno kao fanovi te pjesme smo, između ostalog, odlučili da ga izabremo, rekla je, članica međunarodnog žirija Jelena Maksimović.

Najboljim u domaćoj konkurenciji proglašen je igrano-dokumentarni film "Bijeli Božić" Josipa Lukića, a nagradu publike Vox Veronicae dobio je film "Cockpera", kratka animirana opera hrvatske autorice Kate Gugić.

Dodijeljena su i posebna priznanja koja su u međunarodnoj konkurenciji dobili nagrađivani film "8'28" kineskog autora Zhong Sua, animirani film "Night bus" Tajvanca Joea Hsieha te švicarski dokumentarno-animirani film "Ecore" autora Samuela Pattheya i Silvaina Monneya.

U domaćoj konkurenciji priznanja su dobili dokumentarni film Jasmine Beširević "Sad sam ja Irena" te film "Mikrokazeta - najmanja kazeta koju sam ikad vidio" Igora Bezinovića i Ivane Pipal.

Ove je godine na Tabor film festivalu publika imala priliku vidjeti čak 22 hrvatske filmske premijere, a u bogatom programu međunarodne i domaće konkurencije za festivalske se nagrade natjecalo četrdesetak stranih i domaćih filmskih autora.

Uz one u konkurenciji, prikazani su i i brojni filmovi u popratnim programima Zagorski specijal i Noć žive publike, retrospektive prošlogodišnjih pobjednika Natka Stipaničeva i Cristle Alves Meire te programu ADU Shorts, posvećenom mladim hrvatskim redateljima.

Tijekom Festivala otvorena je izložba talijanske umjetnice Martine Menegon,, a održan je i masterclass montažerke Jelene Maksimović, dok je glazbenu podlogu festivala obilježila plesna i elektronska glazba.

12.07.2021. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh