« Blogosfera
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci

Ima li nade za razvedenu ženu u ranim četrdesetima

Povratak u život
Povratak u život
Više o

blog

,

reginaelena.BLOG.HR

,

razvod

reginaelena.BLOG.HR pita se što preostaje razvedenoj ženi koja je prešla četrdesetu, kako se može ponovno uklopiti...
‘Problem nastaje kada se otvrdnute kože, sa 40 godina, razvodom ili čak par razvoda iza sebe, pokušate uklopiti u sistem koji je sve teže i teže pratiti s obzirom na njegove turbulentne promjene.

Znanje i volja za radom tu ne pomažu. Godine se sad javljaju kao najveća prepereka.
Zbog izgrađenih stavova, naročito ako su nadobudni, i zbog svojih godina ne možete raditi svašta, za bilo koje pare i na bilo koji način.

A poslodavce, koji u principu ne vole zapošljavati ljude preko 35, mnogo zabole što ste vi bili stručnjak tamo negdje, nekome i nekad. Njih vaša priča ne zanima i računaju da ste išta znali u životu ne bi počinjali iz početka sa 40 i tražili posao od njega.

Zapravo, sad možete biti više ucjenjeniji nego kad ste imali dvadeset.’ (METRO) 

01.04.2008. 03:28:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  marna
  30.04.2008. 16:02
  Fora poslodavca je da ti uvijek nađe nešto zbog čega bi "pogodio" manju plaću.
  Kada si mlada onda : 1.nemaš dovoljno iskustva,pa gube vrijeme da te nauče. 2. udaćeš se i roditi, pa oni jadni ,opet moraju brinuti i tražiti novog radnika i 3.čekaj, ima vremena da dođeš na bolje plaćeni posao(u pravilu ga ne dočekaš,ako nisi vlasnikova kćerka, ili uvijek neki muški i sa manje kvalifikacija i zalaganja dobije više i bolje)
  Kada si stara : 1."Imate previše godina",a posao u uredu.Ako im kažeš da uz godine imaš i iskustva,onda te gledaju kao konkurenciju( kao pikaraš možda na šefovsko mjesto, ili ako te intervjuira vlasnik;"ta bi me mogla pokrasti,a da ja ne skužim"
  3."zbog godina biste mogli pobolijevati", ati nikada nisi išla na bolovanje(ako ne računaš porodiljni)
  4)Aha, imate djecu( kao zbog njih biste mogli izostajati).Ali moja djeca studiraju ili su srednjoškolci, a ako im je ,nedajbože,loše postupiću kao kada je u pitanju vama vaš bračni drug.
  5.Ali ako skuže da ste samohrana, nema vam pomoći" Velikodušno će vam ponuditi posao od 2000kn ,16 sati na dan," jer si ne možete dozvoliti luksuz odbijanja, a istovremeno ne stignete tražiti bolji posao.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh