« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
BIG BROTHER

Ikea špijunirala nezadovoljne kupce

Iako željno očekujemo otvorenje Ikee u Hrvatskoj, ne možemo reći da nam se sviđa njihov odnos s kupcima

Fotografija vijesti
Više o

Ikea

Švedska kompanija je izvjestila da je policija prošlog petka pretražila njihovo francusko sjedište i dom glavnog menadžera zaduženog za upravljanje rizicima, i da je provjeravala računala i zaplijenila dokumente što je dio preliminarne sudske istrage o navodnoj ilegalnoj praksi nadziranja prenosi portal B92.net.

Istražiteljska veb stranica Mediapart je navela tri slučaja kupaca koji kažu da su ih ispitivali privatni istažitelji na zahtjev kompanije IKEA, nakon što su se žalili na kašnjenje isporuke kuhinje ili na neispravan dio ormara koji je sami kupci trebaju montirati.

Navodi se primjer para koji je kupio kuhinju, krevet, toalet i dijelove nameštaja za svoju vikendicu, koja se nalazi u okolici Pariza, u studenome 2006. godine. Dostava je bila zakazana za prosinac, a posljednji dijelovi namještaja su stigli tek u veljači.

Par je poslao prigovor, IKEA je kompenzirala štetu, ali je i navodno unajmila privatnu tvrtku za sigurnost da istraži moral spomenutog para, tako da istraže njihovo vlasništvo nad imovinom, telefonske pozive i povjerljive policijske dosijee.

Inače, francuski mediji su nedavno objavili da je Ikea koristila usluge francuske zaštitarske kompanije "Surete International" kako bi došla do informacija o mogućim zaposlenicima iz policijskih dosijea, iako je pristupanje tim podacima bez dopuštenja prekršaj.

16.03.2012. 11:54:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh