« Televizija
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
VIASAT

II. svjetski rat - cijena carstva

Ovo je priča o tome kako se svijet formirao stoljećima, a finalni je poredak stvoren u dva desetljeća dvadesetog stoljeća

II. svjetski rat - cijena carstva
II. svjetski rat - cijena carstva (Viasat History)
Više o

II. svjetski rat - cijena carstva

,

Viasat History

Dokumentarna serija II. svjetski rat - cijena carstva u 13 nastavaka prati priču o tome kako su velike sile pale s trona moći, dok su se rađale nove koje će izgraditi moderan svijet. U godinama između dva svjetska rata pratimo uspon diktatora, politiku popuštanja i politiku Trećeg Reicha do invazije na Poljsku. Japanska invazija na Kinu 1937. eskalirala je napetosti u sukob širokih razmjera.

Ovo je priča o tome kako se svijet formirao stoljećima, a finalni je poredak stvoren u dva desetljeća dvadesetog stoljeća. U ovoj su dokumentarnoj seriji intervjuirani ugledni političari i vojni stručnjaci kako bi nam pomogli u razumijevanju kako se to dogodilo.

Zahvaljujući pristupu najopsežnijim materijalima iz jedne od najvećih filmskih arhiva, pratimo kako je svijet iz temelja promijenjen tijekom ratnih godina. Stotine sati fascinantnih filmskih žurnala s izvještajima s bojišnice, vijestima o aktivnostima i uvjetima života civila koji nisu direktno uključeni u ratne aktivnosti, kao i djelovanja političkih vođa zabilježenih filmskom kamerom, otkrivaju događaje koji su doveli do propasti kolonijalnih velesila. Arhivske su snimke oživljene iskazima suvremenika, svjedoka iz cijelog svijeta koji su snimljeni ekskluzivno za ovu dokumentarnu seriju, uključujući i Poljsku, Rusiju, Indiju i Veliku Britaniju.

Njihova sjećanja ilustrirana su originalnom animacijom koja objašnjava ratne operacije od taktičkog do globalnog aspekta.

Serijal II. svjetski rat - cijena carstva možete pratiti na kanalu Viasat History od utorka, 2. veljače u 22.00 sata.

02.02.2016. 17:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh