« Sport
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
milo za drago

Igrači Crvene Zvezde dočekani u zasjedi

Huligani revoltirani paljenjem Hrvatske zastave?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Crvena Zvezda

,

napad na igrače Crvene zvezde

,

paljenje zastave

Košarkaški Klub Split Croatia osiguranje danas je izrazio duboko žaljenje zbog neugodnosti što su ih doživjeli košarkaši Crvene Zvezde i prateće izaslanstvo te momčadi koju je "potpuno neopravdano izazvala skupina huligana, protivnika sporta" prilikom odlaska za Beograd iz splitske zračne luke u utorak na večer nakon odigrane utakmice NLB lige protiv splitske momčadi na Gripama.

"Bili ste svjedoci primjerenog prijema od strane našeg kluba, te fer i sportskog ponašanja splitske publike, prije, za vrijeme i poslije nutakmice na sportskom borilištu splitskih Gripa. Na žalost mala skupina huligana je potpuno pokvarila sportski ugođaj koji su dvije momčadi priredile ljubitreljima košarke u Splitu", navodi se u priopćenju KK Split CO.

"Naš klub se u potpunosti ograđuje od ovih nemilih događaja sa željom da se nikad više ne ponove jer su potpuno u suprotnosti sa temeljnim vrijednostima sporta koje govore o fer i sportskom ponašanju svih sudionika na sportskim događajima i oko njih. Uvjerena sam da ovaj tužni i nepotrebni incident neće narušiti sportske i svake druge odnose naša dva kluba", navodi se na kraju priopćenja što ga je potpisao direktor KK Split CO Petar Škovrlj.

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska danas je izvjestila da je skupina od 25 zasad nepoznatih osoba zamaskiranih kapama i maramama preko glave upala sinoć nešto prije 23 sata u zgradu zračne luke Split i verbalno vrijeđala košarkaše i vodstvo košarkaškog kluba Crvena Zvezda dok su bili pred šalterom za čekiranje karata za odlazak iz Splita.

Igrači i vodstvo Crvene Zvezde su se razbježali po zgradi zračne luke Split, a igrač Andre Owens preskočio je pult šaltera i pao na pod ogulivši kožu na potkoljenicama. Jedan navijač Crvene Zvezde ozlijedio je prst lijeve ruke, priopćila je splitska policija. (hina/metro-portal)

21.01.2009. 14:16:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh