« Biznis
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
VELIKI "ULOV"

IGH u novom pokušaju osvajanja crnogorskih autocesta

Projekt su dosad bezuspješno pokušavali započeti hrvatski Konstruktor, grčko-izraelski konzorcij Actor-Shikun Binui, kao i neke kineske kompanije

Fotografija vijesti
Više o

Crna Gora

,

Institut građevinarstva Hrvatske

,

autocesta Crna Gora

,

Konstruktor inženjering

Crnogorska ministrica financija u izjavi za medije te zemlje rekla je kako su se Institut građevinarstva Hrvatske (IGH) i austrijski ILF Consulting ponovno javili na natječaj za izbor tvrtke koja će izraditi studiju i elaborat za autocestu od Bara do granice sa Srbijom, prenosi Hina.

Uz hrvatske graditelje, na natječaj se prijavilo još pet kompanija koje su ranije preuzele tendersku dokumentaciju.

Crnogorski ministar prometa Andrija Lompar izjavio je nedavno da Crna Gora nije odustala od gradnje autoceste, te da je ovakav postupak dogovoren s Europskom investicijskom bankom (EIB), a pobjednik na ovom tenderu znat će se u drugom tjednu siječnja 2012.

Za izradu tehničke studije i elaborate, kako je podgoričkoj agenciji MINA kazala Angelima Živković, prijavili su se konzorciji iz Italije, Njemačke, Srbije, Španjolske i Crne Gore.

Rok za izradu tehničke studije i elaborata je pet mjeseci, nakon čega će vlada razmatrati opcije o objavljivanju tendera za autocestu.

Tender za izbor graditelja autoceste do granice sa Srbijom raspisan je u listopadu 2008. godine. Projekt su dosad bezuspješno pokušavali započeti hrvatski Konstruktor, grčko-izraelski konzorcij Actor-Shikun Binui, kao i neke kineske kompanije.

31.12.2011. 17:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh