« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
STRAH OD PRIMITIVACA

Iggy Pop se boji doći u Sarajevo

Nagađa se da je pjevač odgodio svoj koncert zbog nasilja na Queer Festivalu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

nasilje

,

Sarajevo Queer Festival

,

Iggy Pop

,

odgoda koncerta

,

konzervativnost

Koncert Iggyja Popa, koji se 1. listopada trebao održati u Sarajevu, otkazan je iz sigurnosnih razloga, priopćila je u u ponedjeljak agencija Art Zone koja je pripremala nastup popularnog punk pjevača u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

"Činjenica je da je proteklih dana ružna slika o gradu (Sarajevu) obišla svijet i pred nas postavila novi izazov u pogledu većeg osiguranja gostiju koje nismo mogli jamčiti", stoji u priopćenju dostavljenom medijima.

U priopćenju se ne spominju izrijekom izgredi na koje se misli te se navodi kako se organizatori ograđuju od "bilo kojeg festivala", no očito je kako je riječ o nasilju koje je pratilo pokušaj organiziranja prvog Queer Festivala u Sarajevu kada su skupine huligana i radikalnih islamista napale i pretukle sudionike i posjetitelje tog događaja, uključujući nekoliko novinara.

"Jednostavno, rječ je o medijskoj slici Sarajeva koja je proteklih dana obišla svijet", navode iz Art Zonea.

Iz agencije, međutim, potvrđuju kako je i opće zanimanje za nastup svjetski poznatog glazbenika u Sarajevu bilo vrlo malo te pretprodaja ulaznica nije ispunila očekivanja organizatora. (metro-portal/hina)

30.09.2008. 09:58:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh