« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
POZITIVNI PROCESI

IFIMES Jadranki ksoor dodijelio nagradu za osobu godine 2010.

Predsjednik Savjeta instituta Craig T. Smith istaknuo je da je premijerka Kosor pokrenula pozitivne procese u Hrvatskoj, ali i u cijeloj regiji

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Željko Hajdinjak/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

nagrada

,

IFIMES

,

osoba godine

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor sastala se u četvrtak u Banskim dvorima s predstavnicima Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES), a tom joj je prigodom uručena nagrada za osobu godine 2010., priopćeno je iz hrvatske vlade, prenosi Hina. Kako je priopćeno, IFIMES dodjeljuje nagradu za osobu godine najzaslužnijim pojedincima koji su svojim radom i djelovanjem obilježili proteklu godinu. Predsjednik Savjeta instituta Craig T. Smith istaknuo je da je premijerka Kosor pokrenula pozitivne procese u Hrvatskoj, ali i u cijeloj regiji, te kako procese borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije više nitko nikada neće moći zaustaviti.

Borba protiv korupcije i način na koji je vodi premijerka Kosor, rekao je Smith, uistinu je pravi model borbe na kojem treba čestitati. Smith je također kazao kako hrvatski put u euroatlantske integracije može poslužiti kao primjer zemljama u regiji, priopćeno je iz vlade. Zahvalivši na priznanju, Kosor je istaknula kako joj je to dodatni poticaj da još više radi na borbi protiv korupcije, koju vidi kao borbu za temeljna ljudska prava, kao potporu gospodarstvu i neovisnosti pravosudnih tijela i od nje se nikada neće umoriti.

Hrvatska pruža snažnu potporu svojim susjedima na njihovu euroatlantskom putu, a ona će se nastaviti i kada postanemo 28. članica Unije, rekla je premijerka Kosor, priopćila je vlada. Smith je pozvao premijerku da posjeti institut IFIMES u Ljubljani, što je ona i prihvatila, priopćeno je. Međunarodni institut IFIMES ima sjedište u Ljubljani, a bavi se analizom kriznih situacija i preventivnim djelovanjem u izbjegavanju mogućih sukoba, osobito na području Bliskog istoka i Balkana.

20.01.2011. 21:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh