« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Iduće godine objedinjeni ljetni kulturni programi

Obnavlja se Močvara, otvaranje Kulušića i Lapidarija?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nina Đurđević/CROPIX)
Više o

močvara

,

Duško Ljuština

,

PIF

,

Zagreb blues festival

,

Dani Novog Zagreba

,

Zagrebi

,

Kulušić

,

Lapidarij

,

Opatovina

Od iduće godine kulturni programi koji se u Zagrebu odvijaju u sklopu zagrebačkog kulturnog ljeta, a kojih je ovoga ljeta 465, bit će objedinjeni u veliki zagrebački ljetni festival, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

"Brojne, već tradicionalne zagrebačke ljetne manifestacije, koje će ove godine posjetiti više od 300 tisuća gostiju, od čega 20 posto inozemnih, okupljene u budući festival imat će jedinstveni programski savjet i zajednički program", najavio je Duško Ljuština, član Gradskog poglavarstva za obrazovanje, kulturu i šport.

Po njegovim riječima, u sklopu ovogodišnjeg zagrebačkog kulturnog ljeta, koje traje od 21. lipnja do 19. rujna i košta oko 6,5 milijuna kuna, svakodnevno se održava više od pet programa.

Kao najveće ovoljetne gradske kulturne novosti, izdvojio je novu pozornicu na Bundeku i obnovljenu histrionsku pozornicu na Opatovini, filmske programe u kinu "Europa" te rad muzeja nedjeljom.

Zagrebačko kulturno ljeto počelo je velikim koncertom Zagrebačke filharmonije na Bundeku, a zatvorit će ga u rujnu Međunarodni festival kazališta lutaka - PIF, Zagreb blues festival, Dani Novog Zagreba i ekološki festival "Zagrebi".

Najavljeno je i da se preuređuje klub "Močvara" te da će najesen ponovno biti otvoren, dijelom i pod dosadašnjim vodstvom Udruženja za razvoj kulture (URK), a postoji mogućnost i da će do kraja godine ponovno proraditi "Kulušić" i "Lapidarij". (HINA)

30.07.2008. 21:38:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh