« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
ZAJEDNO ZA REPUBLIKU

IDS pozvao oporbu na jedinstvo

'Ići protiv opozicije unutar opozicije je kao ići protiv Hrvatske', drži Damir Kajin kojega IDS ističe kao oporbenog predsjedničkog kandidata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Srećko Niketić/CROPIX)
Više o

Ivan Jakovčić

,

Damir Kajin

,

predsjednički izbori

,

predsjednički kandidat

,

oporba

,

IDS

Predsjednik Istarske Demokratske Stranke Ivan Jakovčić danas je izjavio kako njegova stranka poziva opoziciju na zajedništvo, ali ističe svog predsjedničkog kandidata Damira Kajina, jer smatra da on može biti najbolje prepoznat na liberalno - lijevom djelu političke scene.

IDS je u želji da pokaže oporbeno zajedništvo pokrenuo inicijativu 'Zajedno za Republiku' u kojoj uz HNS i SDP vidi i druge stranke i manjine, ali i mogućnost da se toj inicijativi nakon predsjedničkih izbora prikloni i sadašnji predsjednik države Stjepan Mesić.

"Ova IDS-ova inicijativa pokazatelj je da inzistiramo na zajedništvu koje se ne može stvarati isključivo na način da se nešto nameće. IDS bi rado vidio jednog zajedničkog kandidata od strane opozicije, međutim najjača opozicijska stranka o tome još nije razgovarala s nama te smo zato odlučili kandidirati svog najjačeg čovjeka koji u odnosu na sve ostale kandidate može biti najprepoznatljiviji, naročito u onom dijelu biračkog tijela kojeg možemo nazivati lijevim centrom", rekao je Jakovčić.

Damir Kajin je ocijenio kako je hrvatskoj opoziciji danas potrebno zajedništvo jer "ići unutar opozicije protiv opozicije je kao ići protiv Hrvatske. Hrvatskoj je potreban jedan savez i on ne smije biti ideološki već programski. Politika Ive Sanadera je s idućim rebalansom definitvno prošlost, a ovaj ostatak ostataka njegove Vlade neće Hrvatsku izvući iz krize," istaknuo je Kajin i dodao kako za krizu nisu krive samo međunarodne okolnosti već smo za krizu zaslužni mi sami. Hrvatska ukoliko želi učiniti iskorak mora početi mijenjati mentalitet, smatra Kajin, koji najodgovornijima za ovaj trenutak u Hrvatskoj drži vlast - HDZ, HSS, HSLS, HSU.

Govoreći o predstojećim predsjedničkim izborima, rekao je kako je dan prije Sanaderove odluke 'prorekao' da će se u drugom krugu predsjedničkih izbora boriti dva kandidata iz opozicije. "Smatram kako će se prava bitka voditi za Pantovčak, a vlast na parlamentarnim izborima past će u ruke opoziciji kao trula kruška," zaključio je Kajin.

Izvor: Hina

12.07.2009. 15:36:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh