« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
HMM ...

IDS-ov ministar Veljko Ostojić na meti DORH-a?

Nakon Jakovčićevih izjava nije niti čudo da mu se ministar u Vladi našao u nebranom grožđu

Veljko Ostojić u problemima
Veljko Ostojić u problemima (Arhiva)
Više o

DORH

,

Veljko Ostojić

,

istraga

,

Bale

,

ministar turizma

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) ispituje kupoprodaju atraktivnog zemljišta kraj Rovinja, čija je vrijednost nakon urbanizacije s milijun kuna porasla na 25 milijuna kuna, a u čiju je kupnju, urbanizaciju i prodaju, kako je objavljeno u večerašnjem Dnevniku HTV-a, "uključen ministar turizma Veljko Ostojić"

Kako je rečeno u HTV-ovom Dnevniku, riječ je o prodaji 11,5 hektara zemljišta na području općine Bale.

Bivši vlasnici zemljišta, obitelj Mitton, naime tvrdi kako su spomenuto zemljište 2004. godine prodali obitelji sadašnjeg ministra turizma Veljka Ostojića, koji je tada bio član Poglavarstva Istarske županije. Ostojićeva obitelj, objavio je HTV, 2004. je kupila spomenuto zemljište za 860 tisuća kuna, a nedugo zatim to područje je urbanizirano te je cijena zemljišta 'skočila' na 25,6 milijuna kuna.

Obitelj Mitton tvrdi da su se prije prodaje zemljišta i sami interesirali za urbanizaciju, ali da u općini nisu naišli na razumijevanje.

U e-mail poruci koju je uputio HTV-u, kako je objavljeno u Dnevniku, ministar Veljko Ostojić poručuje: "Nisam kupio, niti urbanizirao niti prodao bilo kakvo zemljište na području općine Bale".

04.03.2013. 08:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh