« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
PARLAMENTARNA VEĆINA

Iako više nije premijer Berlusconi i dalje kroji talijansku politiku

Silvio Berlusconi je upozorio novog talijanskog premijera Marija Montija da ne povlači političke poteze koji mu se ne sviđaju jer je njegova stranka PDL najjača u parlamentu

Fotografija vijesti
Više o

Silvio Berlusconi

,

Italija

,

PDL

,

Mario Monti

,

parlamentarna većina

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi u nedjelju je rekao da vlada Marija Montija možda neće izdržati do izbora u 2013. bude li se zalagala za reforme kojima se protivi Berlusconijeva stranka desnoga centra.

Berlusconi je bio prisiljen povući se prošli vikend jer se talijanska financijska kriza počela otimati nadzoru, ali i dalje je moćna politička sila jer je njegova stranka PDL najjača u parlamentu.

Novi je premijer pristao na jedan Berlusconijev zahtjev i u nazočnosti predsjednika države obećao da se neće kandidirati na izvorima, rekao je Berlusconi za Corriere della Sera.

"Monti mora i nas slušati. PDL je najveća stranka u parlamentu i bit će važan orijentir novoj vladi", rekao je bivši premijer.

"Monti mora dogurati do 2013. Naravno, poduzme li Monti mjere koje budu protiv stranaka koje ga podupiru, na primjer, uvede li dodatne poreze na imovinu, neće moći dalje".

Mario Monti je premijer i ministar gospodarstva. Najavio je niz reforma kojima bi sredio javne financije i rekao kako želi ukupni porezni teret premjestiti s cijene rada na imovinu i potrošnju.

20.11.2011. 17:34:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh