« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
ISPRED STOŽERA HDZ-A

I umirovljenici odlučili prosvjedovati

Blok umirovljenici zajedno najavio je prosvjedni skup umirovljenika u srijedu 23. ožujka u 11 sati na Trgu žrtava fašizma

Fotografija vijesti
Više o

Vlada

,

prosvjed

,

umirovljenici

Na skupu će, kako ističe koordinator skupa i predsjednik ASH Zlatko Klarić, zatražiti da vlada odstupi ako ne ispuni umirovljeničke zahtjeve za odmrzavanje mirovina, hitno ukidanje saborskih i povlaštenih mirovina, vraćanje oduzete mirovine i novca u fondove umirovljenika te zahtjev za promjenu zakona o usklađenju mirovina kako bi rasle prema s rastom plaća, prenosi Hina. 

"Mi smo legalisti i nećemo ići na Markov trg jer su svi koji su nas doveli do današnje situacije na Trgu žrtava fašizma", istaknuo je Klarić na konferenciji za novinare priređenoj upravo na tom trgu, na kojemu je umirovljenicima, kako kaže, svojevremeno bilo zabranjeno prosvjedovati te su nedavno, nakon pet godina, dobili sudsku presudu kojom je poništena zabrana policije i dozvoljen prosvjed.

Klarić je pozvao umirovljenike da se priključe prosvjednom skupu jer smatra da upravo oni trebaju prvi dignuti glave i mladima osigurati budućnost. "Blok umirovljenici zajedno i pokret otpora danas su došli na Trg žrtava fašizma da pokažu gdje će se održati dosad najveći i najmasovniji prosvjedni skup hrvatskih umirovljenika. Nakon niza prosvjeda raznih interesnih grupacija više je nego žalosno da umirovljenici moraju svoja prava štiti na ulici", kaže Klarić.

Za njega je očito da se oporba stvara na ulici jer sadašnja oporba "čeka da im vlast sama dođe u ruke", pa Klarić najavljuje kako će s Trga žrtava fašizma poručiti i vlasti i oporbi: "Vi koji ste opljačkali Hrvatsku odlazite, a vi koji ste podržali pljačku i varali hrvatske građane ne dolazite".

02.03.2011. 15:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh