« Fun
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
žuta akcija

I Simpsoni se bore protiv pretilosti

Homer, Bart, Marge, Lisa i ostatak ekipe uskoro će više uživati u voću i povrću a manje u pizzi i ostaloj nezdravoj hrani

(Wikipedia)
Više o

The Simpsons

,

kampanja protiv pretilosti

,

Gillian Merron

,

Gerard Hastings

Iako popularna televizijska obitelj Simpson nipošto nije uzorna obitelj po pitanu zdrave prehrane (a i po mnogočemu drugome), upravo ti omiljeni žuti likovi postaju zaštitna lica kampanje protiv pretilosti u Velikoj Britaniji.

Britanska će vlada, naime, uložiti čak 640.000 funti u animirani serijal tijekom tri mjeseca kako bi pokušala navesti ljude da se zdravo hrane i vježbaju. U Vladi vjeruju da obitelj Simpson, usprkos početnom negativnom dojmu, predstavlja primjeren uzor obiteljima, prvenstveno zato što uvijek jedu zajedno za velikim stolom u blagovaonici, prenosi Telegraph.

Tako će Homer, Bart, Marge, Lisa i ostalo društvo u seriji početi jesti više voća i povrća a manje brze, nezdrave hrane, a nova kampanja bi trebala zaživjeti do Božića ove godine.

Gillian Merron, ministrica za javno zdravstvo kaže:

- Moramo pronalaziti nove načine za borbu protiv pretilosti, a Simpsoni su popularna obitelj koja se suočava sa svakodnevnim problemima modernih obitelji. Zato smatramo da su idealni za prenošenje poruke svim obiteljima kako poboljšati svoju prehranu.

Profesor Gerard Hastings iz Instituta za socijalni marketing Sveučilišta Stirling smatra da povezivanje hrane s nečim zabavnim može imati vrlo pozitivan učinak. Nije, dakle, važno što se kaže, već tko to kaže.

Velika Britanija je još jedna u nizu zemalja čiji stanovnici svih dobnih skupina imaju sve više problema s pretilošću. Budući da su Simpsone popularni među svim generacijama, ova akcija možda i urodi polodom.

05.10.2009. 15:40:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh