« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
optužbe iz bochuma

I Nijemci znaju za korupciju u hrvatskom nogometu

Državno tužilaštvo u Bochumu priopćilo je u petak da od početka ove godine traje istraga o namještanjima utakmica europskih nacionalnih liga "ogromnih razmjera"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ante Čizmić/CROPIX)
Više o

namještanje utakmica

,

Zadar namještena utakmica

,

Zadar Hajduk

,

korupcija nogomet

Njemačko državno odvjetništvo iz Bochuma sumnja da je utakmica 28. kola sezone 2008/2009 Prve hrvatske nogometne lige između Zadra i Hajduka bila namještena, javlja u subotu njemačka državna televizija ARD.

"Na popisu utakmica za koje državna odvjetništvo sumnja da su bile namještene stoji i susret između Zadra i Hajduka 26. travnja ove godine", javlja ARD pozivajući se na odvjetnika jednog od osumnjičenika u najnovijem skandalu oko lažiranja rezultata nogometnih utakmica europskih nogometnih liga.

Prema istim informacijama, domaća momčad Zadar je trebala izgubiti "velikom gol razlikom". Utakmica je okončana rezultatom 3:0 za gostujuću momčad iz Splita.

Na popisu se navode i utakmice švicarske, belgijske, turske i slovenske nogometne lige. U Sloveniji je na listi utakmica za čije se rezultate sumnja da su bili nemješteni nalazi i susret iz travnja ove godine između Drave iz Ptuja i Nafte iz Lendave. Za manipuliranje rezultata jedan je igrač, kako se navodi, primio 5.000 eura mita.

Državno tužilaštvo u Bochumu priopćilo je u petak da od početka ove godine traje istraga o namještanjima utakmica europskih nacionalnih liga "ogromnih razmjera". Među uhićenima osumnjičenim za ovu aferu su i hrvatski državljani braća Ante i Milan Šapina iz Berlina koji su već jednom 2005. bili osuđivani zbog namještanja rezultata nogometnih susreta. (hina/metro-portal)

21.11.2009. 19:49:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh