« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
LJETO

I na plaži budite lijepi i zanosni

Nekoliko dragocjenih savjeta koji će pomoći da vaš godišnji odmor protekne u najboljem redu

Plaža je mjesto pokazivanja :)
Plaža je mjesto pokazivanja :) (Arhiva)
Više o

njega kože

,

sunčanje

,

plaža

,

ljeto

,

kupaći kostim

,

odjeća za plažu

,

lijepa kosa

,

maskara za ljeto

,

vodootporna šminka

,

obuća za plažu

,

šminka za plažu

Plaža ima jasna pravila - kupaći kostim otkriva sve, pa osim ako niste u ronilačkom odijelu, pripremite se za kritičko oko javnosti. Ipak, ako ste zakasnili sa sportskim tretmanima, anticelulitnim masažama i hitnim mjerama za uljepšavanje tijela, pribjegnite našim trikovima za ljepši izgled, ali i prema savjetima stručnjaka, poduzmite potrebne mjere za zaštitu od štetnih sučnevih zraka.

Svakodnevna njega

Koristite kreme s visokim zaštitnim faktorom. I sa zaštitnim faktorom 30 imat ćete lijepu boju, a ona će vas i učinkovito zaštititi od štetnih UV zraka i spriječiti mogući rak kože.

Prije nego što nanesete kremu za sunčanje, napravite piling kojim ćete odstraniti odumrle stanice kože. Kremu nanosite svaka dva sata, najbolje dvadeset minuta prije nego što izađete na sunce.
Nanosite je na suhu kožu, ravnomjerno po cijelom tijelu.

Nastavite s njegom i po povratku s plaže. Istuširajte se i iskušajte neki od after sun preparata. Odličan je izbor aloe vera kao i bezmasni preparati obično označeni kao oil-free proizvodi koji smanjuju pretjerano znojenje.

Posvetite pažnju kosi, jer ona je jednako ugrožena i kao koža. Imajte na umu da, ako se kupate u bazenu, klor koji se nalazi u vodi poprilično oštećuje kosu. Osim toga, pramenovi mogu poprimiti zelenkastu boju, a tko još želi Greenpeace na glavi? I sol je jednako štetna, a u kombinaciji sa suncem vašoj kosi neće donijeti ništa dobro. Kosa postaje isušena, a boja, iako na prvi pogled može izgledati atraktivno s poplavjelim, osunčanim pramenovima, uskoro će pokazati svoje pravo lice.

Upotrijebite balzam koji se ne ispire, nanesite ga na suhu kosu i to prije nego zaronite u more. Naravno, što je prije moguće isperite sol iz kose, koristeći blage šampone. Neki stručnjaci savjetuju blage, dječje šampone, a neki inzistiraju na običnoj vodi. I, dakako, obilato koristite pakunge. Iako danas postoji na stotine različitih varijanti, dobri su i tradicionalni pripravci iz kućne radinosti - maslinovo ulje i jaje.

Osunčani izgledZa osunčani, zdravi izgled, gotovo sve kozmetičke kuće preporučuju različite vrste bronzera. Uzmite okruglu četkicu i brozner nanesite na sredinu čela, bradu, ali i sa strana lica i vrata. Budite oprezni kako se ne vidjela razlika između linije bronzera i prirodne boje vaše kože.  

Ako je vaša kosa kovrčava, trebali biste koristiti silikon za vrhove koji će  spriječiti dodatno isušivanje vlasi. Imate li ravnu kosu, upotrijebite neki od preparata specijalno namijenjenih takvom tipu kose. Izbjegavajte sušenje fenom, nabavite šešir ili kapu i dobru kremu za kosu, pa tako naoružani hrabro zakoračite na sunce.
Kako izgledati dobro na plaži? Za početak, priznajmo da nam je ipak potrebna mala pomoć. Lusine Galadjina, poznata make up artistica koja se proslavila šminkanjem i njegom najvećih holivudskih zvijezda, otkrila je nekoliko najvažnijih tajni ljepote na plaži: 

Lice

Make up na plaži mora biti minimalan. U ovom slučaju manje je više, stoga dan započnite temeljitim čišćenjem lica. Nanesite hidratantnu i hranjivu kremu, po mogućnosti oil free, a umjesto tekućeg pudera toniranu kremu sa zaštitnim faktorom 15. Pripazite na nijansu i boju tonirane kreme koja bi se trebala potpuno stopiti s prirodnom bojom vaše kože. Neka tonirana krema bude nemasna i hidratantna, a za lice će biti dovoljna mala količina veličine lješnjaka.

Želite li koristiti puder u prahu, neka bude blag i transparentan. Upotrijebite veliki kist za puder. Dobar je izbor vodootporni puder. Na tržištu ih ima zaista mnogo, a u boljim trgovinama može se pronaći i onaj s cooling efektom, koji će vašu kožu istovremeno i ohladiti.

Oči

Maskara je dobrodošao predmet u vašoj kozmetičkoj torbici. Neka bude vodootporna, a na trepavice nanesite samo dva sloja.
Uložite nešto novca i kupite maskaru koja neće stvarati grudice i koja će uspješno odolijevati suncu i vodi.

Usne

Za usne postoje tri zlatna pravila: prirodna boja, njega i hidratacija. Osim toga, postoji i kolekcija ruževa prekrasnih nijansi sa zaštitnim faktorom. Ako ne možete bez ruža za usne, postoje razni balzami za usne sa shimmer efektom, blago tonirani i k tome ukusni. Tako ćete istovremeno zaštititi, našminkati i njegovati usne.

Bronzer

I konačno bronzer! Za osunčani, zdravi izgled, gotovo sve kozmetičke kuće preporučuju različite vrste bronzera. Uzmite okruglu četkicu i brozner nanesite na sredinu čela, bradu, ali i sa strana lica i vrata. Budite oprezni kako se ne vidjela razlika između linije bronzera i prirodne boje vaše kože.

I na kraju - kupite glamurozni šešir, velike naočale, šarenu torbu i nekoliko lijepih pari japanki. Kosu ukrasite, podignite u punđu i stavite vesele naušnice. I da ne zaboravimo - pijte puno vode!

29.07.2012. 15:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh