« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
STJEPAN MESIĆ:

I mala djeca znaju da Sanader podupire Bandića

POGLEDAJTE VIDEO - Mesić odgovara na optužbe Milana Bandića i na pitanja tko je čiji daljinski upravljač

(Biljana Gaurina/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

Ivo Sanader

,

Stjepan Mesić

,

Zoran Milanović

,

predsjednički izbori

,

predsjednička kampanja

Predsjednik na odlasku Sjepan Mesić danas je u svom uredu predao vjerodajnice Valdet Sadiku, prvom veleposlaniku Republike Kosovo u Hrvatskoj. Pritom je odgovorio i na optužbe predsjedničkog kandidata Milana Bandića da ni nakon deset godina na čelu države nije objavio imena donatora svojih dvaju predsjedničkih kampanja.

''Žao mi je što taj gospodin laže. On kaže da je sudjelovao u obje moje kampanje, to nije istina. U mojoj prvoj predsjedničkoj kampanji SDP je bio protiv mene a tek u drugoj me podržavao'', izjavio je Mesić.

''SDP me, dakle, podržavao, a Milan Bandić je bio član te stranke. No, kad već kaže da je sudjelovao, morao bi znati da sam zatražio neovisnu reviziju svih donacija. Ta revizija je dostupna svima, ne na engleskom već hrvatskom jeziku'', poručio je Bandiću dodavši da je on bio jedni kandidat koji je do kraja podnio izvješće o svom financiranju.

Prisjetio se kako je i sam imao poteškoća dok je dokazao da Hrvoje Petrač nije ni jednom kunom sudjelovao u njegovim kampanjama.

''Moji službeni kritičari su dugo špekulirali da me on financira pa sam dva mandata morao objašnjavati da to nema veze s istinom. Zbog toga sam savjetovao Bandiću da pripazi da mu financije budu maksimalno transparentne ako misli pobijediti na izborima. Ne razumijem zašto se taj gospodin sad ljuti''.

Zanimalo nas je i tko radi na čiji daljinski upravljač, Milan Bandić na Sanaderov ili Ivo Josipović na Milanovićev?

Mesić smatra da su to međusobna prepucavanja bez podloge jer budući predsjednik ne smije biti ni na čijem daljinskom upravljaču.

''Kad bi netko bio vezan za neku stranku, to bi vi novinari odmah otkrili jer predsjedniku Ustav to strogo zabranjuje.''

Ipak dodaje da je očito da Sanader na Pantovčaku više priželjkuje Bandića nego Josipovića, jer ''to i imala djeca znaju''.

Mesić idući tjedan putuje u službeni posjet Prištini, a osvrnuo se na trenutne bilateralne odnose Hrvatske i Srbije.

''Odnosi dvaju zemalja su sve bolji iako je došlo do zahlađenja nakon što je Hrvatska priznala Kosovo. Kao što ni Zapadna Njemačka nikad nije priznala Istočnu Njemačku tako ni Srbija ne mora priznati Kosovo. Ali nema razloga da mi zbog toga zaoštravamo odnose'', zaključio je Mesić.

29.12.2009. 14:15:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh