« Hrvatska
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
PISMO MINISTRU

I INmusic zaslužuje podršku

Nakon najave ministra turizma Darka Lorencina o pojačanoj financijskoj podršci Ultra festivali, s pravom se oglasila i ekipa INmusic festivala

I INmusic traži jaču potporu Ministarstva turizma
I INmusic traži jaču potporu Ministarstva turizma (Metro)
Više o

Ministarstvo turizma

,

državna potpora

,

INmusic festival

,

Ultra festival

,

Darko Lorencin

Gospodine ministre Lorencin: I INmusic zaslužuje podršku!

Povodom najave ministra turizma g. Lorencina da će Ministarstvo turizma ubuduće znatno snažnije financijski podržati Ultra festival u Splitu, INmusic festival očekuje od ministra Lorencina da isto tako Ministarstvo turizma znatno snažnije financijski podrži INmusic festival u Zagrebu.

INmusic festival cijeni što je ministar Lorencin prepoznao važnost festivalskog turizma, pa očekuje da će se ministar Lorencin jednako tako založiti za INmusic festival kao što se založio za Ultra festival.

INmusic festival se ove godine održava jubilarni deseti put po redu. INmusic je u zadnjih 10 godina postao jedan od najugledniji glazbenih festivala u Europi, što potvrđuju gostovanja najznačajnijih svjetskih glazbenika. U zadnje dvije godine na INmusicu su nastupili Arctic Monkeys, The Black Keys, a i ove godine nastupa najtraženiji festivalski bend Florence + the Machine, koji neće nastupati u Italiji, Austriji, Sloveniji, Srbiji, dok će u Britaniji, Francuskoj, Španjolskoj održati po jedan festivalski nastup. INmusic je cijenom ulaznice od 299 kn pristupačan hrvatskoj publici, a ujedno je i međunarodno atraktivan jer svi europski festivali s programom koji je usporediv sa programom INmusica imaju znatno više cijene ulaznica koje se kreću od 1000-2000 kn. Kao i svaki festival na kojem nastupaju live bandovi, INmusic je produkcijski iznimno zahtjevan.

INmusic festival je najznačajniji ljetni turistički događaj u Zagrebu i kontinentalnoj Hrvatskoj. Samo prošle godine ostvareno je 30 000 noćenja zbog INmusic festivala, 95% stranih posjetitelja izjavilo je da je došlo u Hrvatsku i Zagreb isključivo zbog INmusic festivala, mnogi su posjetili Plitvička jezera tijekom boravka na INmusicu, a poslije INmusica mnogi su nastavili svoj boravak u Hrvatskoj na nekoj od destinacija na moru. Prema smjernicama Ministarstva turizma, istaknuto je da će se posebno poticati kontinentalni turizam jer je evidentno da je turiste znatno teže dovesti na neku manifestaciju na kontinentu nego na manifestaciju na moru u vrijeme špice turističke sezone.

U zadnjih 9 godina INmusic festival dobio je potporu od Ministarstva turizma u ukupnom iznosu od 505 000 kuna, što je znatno manje od jednogodišnje potpore Ultra festivalu koje je prošle godine iznosila 600 000 kn. Svakako je pohvalna inicijativa Ministarstva turizma koje je prošle godine uvelo kategoriju Top događanja, i koja je omogućila potpore turistički značajnim manifestacijama.

INmusic je ove godine produžen na tri puna dana održavanja, festivalski kamp koji traje sedam dana i prošle godine je popunio kapacitete, ove godine je proširen na još jedan otok na Jarunu jer se očekuje još veći broj turista. Jedinstvenom lokacijom u Europi, na tri otoka koji kamp pontonskim mostom povezuje s festivalskom zonom, INmusic ima fantastične turističke rezultate i potencijale koje sigurno može realizirati sa značajnijom financijskom podrškom Ministarstva turizma koju neosporno zaslužuje. Podsjetimo, INmusic je izvorni hrvatski kulturni proizvod s međunarodnom reputacijom koji je svoju desetljetnu povijest započeo i gradio u Hrvatskoj te nema smisla da ju nastavlja negdje drugdje.

03.04.2015. 16:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh