« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
REKREACIJA ZA SVE

I djeca i bake na karate

U Karate klubu Hrvatski dragovoljac obiteljima nude zajedničko treniranje natjecateljskog i rekreativnog karatea, vježbanja i rekreacije

(Siniša Kosić)
Više o

karate

,

Karate klub Hrvatski dragovoljac

,

Ante Čutura

Djeca, mame, tate, bake, djedovi, cijela obitelj, pa i susjedi... Svi oni istovremeno mogu u Karate klub Hrvatski dragovoljac u Dom sportova, ulaz s jugozapadne strane. Tamo ih čeka zasigurno najbolji hrvatski karate centar, gdje se u iznimno dobro opremljenoj dvorani površine 300 kvadratnih metara mogu baviti vrhunskim i rekreacijskim karateom, ali i ostalim oblicima sportske rekreacije.

- Od tri do 77 godina, svi mogu u dvoranu. Imamo sedam trenera, koje predvodi glavni trener Ante Čutura, koji je 1995. i osnovao klub. Vježba se još i u Sloboštini te u Frizerskoj školi u Savskoj, gdje smo i počeli. Dok djeca treniraju karate, roditelji i njihovi pratitelji također mogu vježbati, imamo opremu i sprave za sve oblike rekreacije - reći će direktor Ile Kelić.

Neće direktor kukati da je besparica, da su se itekako zadužili dok su uredili taj centar, jer u proteklih 14 godina treniralo se svuda, a sada, sada je to ono što su uvijek željeli.

- Naš je klub jedan od vodećih u Hrvatskoj, dugi niz godina bili smo najbolji, imamo stotinjak članova, četrdesetak natjecatelja i pet reprezentativaca, a među njima posebno se ističu Vedran Turković i Pero Vučić. Nova dvorana daje nam mogućnost i jutarnjeg treninga za djecu, a uskoro ćemo krenuti i u škole, gdje za djecu želimo organizirati besplatni trening. Vjerujemo da ćemo tim pristupom privući i roditelje i djecu koja sve više sjede uz računala, pa već u najranijoj dobi zbog loše motorike imaju zdravstvene probleme, ponajviše s kralježnicom...

Zagreb karate festU suradnji s Hrvatskim karate savezom, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, Zagrebački karate savez u dvorani II Doma sportova 17. listopada organizira veliku međunarodnu karate priredbu pod nazivom Zagreb karate fest. Priredba se sastoji od dva natjecanja: Top ten za žene, na kojoj će nastupiti 10 aktualnih osvajačica medalja s Europskog i Svjetskog prvenstva (početak u 19.30 sati) i Otvoreno prvenstvo Zagreba, na kojemu će nastupiti oko 800 natjecatelja iz više zemalja, početkom u 9 sati. Prihod od ulaznica namijenjen je u humanitarne svrhe Zakladi "Ana Rukavina".

Dobro, ali zašto baš karate?

- Jer je ta drevna borilačka vještina danas jedan od najatraktivnijih sportova u svijetu i na pragu je ulaska u obitelj olimpijskih sportova. Osim što utječe na tjelesni razvoj pojedinca, karate sadrži takve psiho-tjelesne vježbe koje bitno utječu na intelektualne promjene u čovjeku - objašnjava Kelić.

Svi koji se žele baviti karateom mogu nazvati na telefonski broj 3650-436 ili poslati faks na broj 6117-847. Sve o klubu može se pogledati na www.kkhd.hr, a upit poslati i na mail info@kkhd.hr.

Piše: Branko Karapandža/Zagreb.hr
24.10.2009. 09:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh