« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
MEMORANDUM

Energija traži zajedništvo

Predstavnici Zagreba i još četiri europska grada potpisali su Memorandum projekta 'Izgradnja sustava za upravljanje energijom u gradovima'

(Zagreb.hr)
Više o

Sarajevo

,

Ivo Jelušić

,

Podgorica

,

Freiburg

,

upravljanje energijom

,

Deutsche Gesellschaft für Tehnische Zusammenarbeina

,

Dieter Salomon

,

Skopje

Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju između Deutsche Gesellschaft für Tehnische Zusammenarbeina (GTZ) i gradova Freiburga, Podgorice, Sarajeva, Skopja i Zagreba, u Freiburgu je potvrđena suradnja glavnih gradova regije na uvođenju  zajedničkog projekta "Izgradnja sustava za upravljanje energijom u gradovima".

U ime Zagreba Memorandum je potpisao zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić. Među ostalim, Jelušić je naglasio važnost i potporu projektu koji je pokrenuo Grad Zagreb i za koji je GTZ odobrio ukupno 500 tisuća eura.

- Uvjeren sam da će naša suradnja na tom značajnom projektu biti korisna za sve i da će uroditi plodom - rekao je Dieter Salomon, gradonačelnik Freiburga, u  projektu važnog grada koji je već uveo i optimizirao sustav opskrbe i upravljanja energijom te održavanje objekata.

Dogradonačelnik Jelušić naglasio je da i Zagreb ima bogato iskustvo s aktivnom i uspješnom provedbom projekta na područjima vezanima uz energetsku učinkovitost, obnovljive izvore energije i ekološki prihvatljiva goriva. O toj činjenici pohvalno su govorili i predstavnici ostalih gradova.

Zagrebačko izaslanstvo (Višnja Jelić Mück, predsjednica Udruge Odraz, Zlatan Fröhlich, predsjednik HGK Komore Zagreb, te v.d. pročelnika Ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Marijan Maras) posjetilo je zonu projekta Rislerstrasse, novo sadržajno kompleksno naselje u gradskom vlasništvu, realizirano kao pilot-projekt i primjer primjene modernih tehnologija za štednju energije u stanovanju.

S vodećih ljudima gradova potpisnika Memoranduma zagrebačko izaslanstvo posjetilo je i Solarni info centar, a sudjelovalo je i u radu radionice s temom -Planiranje prometa i javna rasvjeta.

24.10.2009. 09:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh